Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται και την φετινή χρονιά τα τμήματα υποδομών Χειροσφαίρισης του Κενταύρου Αγριάς, ενός συλλόγου που μπαίνει στον 5ο χρόνο λειτουργίας του. Ο Κένταυρος Αγριάς από την αρχή της ίδρυσής του έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη των τμημάτων υποδομών, όπου οι νέοι αθλητές και αθλήτριες γνωρίζουν το συναρπαστικό άθλημα της Χειροσφαίρισης. Πέρυσι λειτούργησε 5 αγωνιστικά τμήματα, τα οποία συμμετείχαν στα ηλικιακά πρωταθλήματα της Κεντρικής Ελλάδας, κατακτώντας μάλιστα σε όλες τις κατηγορίες την 1η θέση. Η ομάδα των παίδων συμμετείχε στην προημιτελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, όπου φυσιολογικά γνώρισε την ήττα από τον μετέπειτα πρωταθλητή Ελλάδας, Ζαφειράκη Νάουσας. Οι ομάδες παμπαίδων, μίνι αγοριών και μίνι κοριτσιών συμμετείχαν για πρώτη φορά στα αντίστοιχα πανελλήνια πρωταθλήματα open, που έγιναν τον Ιούνιο στην πόλη μας, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις για την περαιτέρω εξέλιξή τους.

Φέτος ο Κένταυρος Αγριάς λειτουργεί ήδη το τμήμα παίδων, με προπονητή τον αθλητή της ανδρικής ομάδας Κρατήρα Διονύση, τα τμήματα παμπαίδων, μίνι αγοριών και μίνι κοριτσιών, με προπονητή τον κ. Γιάννη Αθανασαράκη. Τα προαναφερθέντα τμήματα κάνουν προπονήσεις στο γήπεδο Χάντμπολ, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Αγριάς. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι πυρήνες Χειροσφαίρισης του 1ου Δ.Σ. Αγριάς, με προπονητή τον κ. Γιάννη Δημαρέλο και του 2ου Δ.Σ. Αγριάς, με προπονητή τον κ. Κρατήρα Διονύση. Όσα παιδιά της ευρύτερης περιοχής Αγριάς, Λεχωνίων και Κ. Πηλίου επιθυμούν να γραφούν στα προαναφερθέντα τμήματα, μπορούν να απευθυνθούν για πληροφορίες στο τηλέφωνα 6907433933 (Πρωτοσύγγελος Κων/νος), 6945856862 (Αθανασαράκης Ιωάννης), 6994980720 (Χαλκιάς Αντώνης). Στόχος του σωματείου είναι στο άμεσο μέλλον να δημιουργηθούν πυρήνες χειροσφαίρισης και σε δημοτικά σχολεία του Βόλου, καθώς και τμήμα για παιδιά Γυμνασίου στο Βόλο. Γι αυτό και σύντομα πρόκειται να διοργανωθεί τουρνουά Χειροσφαίρισης δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων του Δήμου Βόλου.

Παράλληλα ήδη λειτουργούν τμήματα υποδομών για κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου στο Βόλο, με υπεύθυνους τους κ. Ιωάννου Βαγγέλη και Μακρή Γιώργο . Οι προπονήσεις γίνονται παράλληλα με τις προπονήσεις της γυναικείας ομάδας τις παρακάτω ημέρες και ώρες: Δευτέρα 7.00 – 8.30 μ.μ. στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, Τρίτη 6.00 – 8.00 μ.μ. στο κλειστό του Εκθεσιακού Κέντρου, και Παρασκευή 5.00 – 6.30 μ.μ. στο κλειστό του Εκθεσιακού. Όσα κορίτσια επιθυμούν να γραφούν στα παραπάνω τμήματα μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 6974553325 (Ιωάννου Βαγγέλη) και 6934723792 (Μακρής Γιώργος).

Να σημειώσουμε πως το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, ο Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανάπτυξης της Ο.Χ.Ε. κ. Μπιζέτας Γιάννης επισκέφθηκε το ανοικτό γήπεδο Χάντμπολ του Γυμνασίου Αγριάς και πραγματοποίησε «υποδειγματική» προπόνηση στα παιδιά των τμημάτων Παμπαίδων και Μίνι του Κενταύρου Αγριάς, καθώς και μετρήσεις σε αθλητές. Ο κύριος Μπιζέτας έμεινε αρκετά ικανοποιημένος από το αγωνιστικό επίπεδο των παιδιών, τόνισε όμως ότι θα πρέπει να δοθεί κίνητρο στην δραστηριοποίηση και άλλων αθλητικών σωματείων της περιοχής, προς τη δημιουργία ηλικιακών τμημάτων της Χειροσφαίρισης.