Θετικά ήταν τα συμπεράσματα από το πρώτο φιλικό της ανδρικής ομάδας Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς, η οποία το προηγούμενο Σάββατο 20 Οκτωβρίου αντιμετώπισε τον Αρχέλαο Κατερίνης στο κλειστό της Κατερίνης. Η ομάδα της Αγριάς μπορεί να γνώρισε την ήττα με 28 – 24, κοίταξε όμως στα μάτια σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού την ιστορική ομάδα της Κατερίνης, η οποία φέτος αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα του βορείου ομίλου της Α2. Ο Γιάννης Τσιάπας, τεχνικός του Κενταύρου Αγριάς, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την συνολική εικόνα της ομάδας, σε ένα παιχνίδι που είχε γρήγορο ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος του.

Να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Κενταύρου Αγριάς που συμμετέχει στον 3ο όμιλο της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, ξεκίνησε την προετοιμασία της από τις αρχές Σεπτεμβρίου με καθημερινές σχεδόν προπονήσεις, κτίζοντας μια ομάδα που έχει άμεσο στόχο την κατάκτηση τη 1ης θέσης στον όμιλό της, για να διεκδικήσει στη συνέχεια στην φάση των μπαράζ την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία. Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται για 4η χρονιά ο Γιάννης Τσιάπας, ο οποίος από φέτος έχει στο τεχνικό του επιτελείο δύο παλιούς παίκτες, τους Καλαποδά Γιάννη (ο οποίος συνεχίζει και αγωνιστικά) και Καποτά Νίκο.

Η ομάδα όσον αφορά το ρόστερ της, έχει κρατήσει τον βασικό της περσινό κορμό, ενώ έχει ενισχυθεί με τους Ασαρίδη Παναγιώτη από Αρχέλαο Κατερίνης, Κατσαρό Ηλία από Άρη Θεσσαλονίκης, Κουρίδη Τάσο από Αρίωνα Πτολεμαΐδας και Λοΐζο Γεώργιο από Ένωση Νέων ΣΠΕ Στροβόλου. Παράλληλα στην ομάδα έχουν προωθηθεί από το παιδικό τμήμα οι Λαγδός Χρήστος και Μπουργάνης Κώστας. Μάλιστα το ρόστερ τη ομάδα είναι αρκετά νεανικό, είναι χαρακτηριστικό ότι ο μ.ο. ηλικίας των παικτών είναι στα 22,5 χρόνια.

Το ρόστερ της ομάδας του Κενταύρου Αγριάς αποτελείται από τους: Κάβουρας Μιχάλης, Κατσαρός Ηλίας, Μπουργάνης Κώστας (τερματοφύλακες), Αστέρης Θεμιστοκλής, Ανδρέου Ορφέας, Αδάμ Δημήτρης, Ασαρίδης Παναγιώτης, Βαλκαμελής Γιώργος, Καρανάσιος Κώστας, , Καλαποδάς Γιάννης, Κουρίδης Τάσος, Κρατήρας Διονύσης, Λαγδός Χρήστος, Λοΐζου Γεώργιος, Μιμίκος Κώστας, Νούλης Δημήτρης, Πανάγος Γιάννης, Πινακάς Γιώργος, Σκετόπουλος Δημήτρης, Σωτηρίου Χάρης.

Ο Λαμιώτης τεχνικός γνωρίζοντας ότι η ομάδα του Κενταύρου για να πετύχει του στόχους της, θέλει «δυνατά» φιλικά με ικανούς αντιπάλους, προγραμματίζει το επόμενο φιλικό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 3 – 4 Νοεμβρίου με ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ θα γίνει ακόμα ένα φιλικό με τον Αρχέλαο στην Κατερίνη πριν την έναρξη του πρωταθλήματος που σύμφωνα με την Ο.Χ.Ε. έχει προγραμματισθεί για τις 1 ή 2 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα αγώνων του Κενταύρου Αγριά έχει ως εξής:

1 – 2 Δεκεμβρίου 2012 Κένταυρος Αγριάς – Αναγέννηση Λειβαδιάς

8 – 9 Δεκεμβρίου 2012 Φθία Λαμία – Κένταυρος Αγριάς

15 – 16 Δεκεμβρίου 2012 Κένταυρος Αγριάς – Ιωνικός Λαμίας

12 – 13 Ιανουαρίου 2013 Εύρυτος Βόλου – Κένταυρος Αγριάς

19 – 20 Ιανουαρίου 2013 Κένταυρος Αγριά – Έσπερος Λαμίας

26 – 27 Ιανουαρίου 2013 Αναγέννηση Λειβαδιάς – Κένταυρος Αγριάς

2 -3 Φεβρουαρίου 2013 Κένταυρος Αγριάς – Φθία Λαμίας

9 – 10 Φεβρουαρίου 2013 Ιωνικός Λαμίας – Κένταυρος Αγριάς

16 – 17 Φεβρουαρίου 2013 Κένταυρος Αγριάς – Εύρυτος Βόλου

23 – 24 Φεβρουαρίου 2013 Έσπερος Λαμίας – Κένταυρος Αγριάς