ΜΙΑ νέα σημαντική αθλητική προσπάθεια ξεκινά στην Αγριά μα και στην ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού Πηλίου. Με σύνθημα «κάνουμε τον αθλητισμό τρόπο ζωής» η «Α.Γ.Ε. Αγριάς Κένταυρος 2008» υπόσχεται να παίξει ουσιαστικό ρόλο στα αθλητικά δρώμενα του Νομού μας.

Το σωματείο, αποτελούμενο από ανθρώπους με αγάπη για τη νεολαία και μεράκι για τον αθλητισμό, στοχεύει να αποτελέσει την πλέον αξιόπιστη επιλογή για τους νέους και τις νέες του Πηλίου, προσφέροντας δυνατότητα άθλησης στα Ολυμπιακά-πλην ποδοσφαίρου- αθλήματα που προτίθεται να καλλιεργήσει..
Το αθλητικό σωματείο μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα συντάξει με τη συνεργασία των τοπικών φορέων της περιοχής, πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης (2009 – 2013), με χρονικό ορίζοντα την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων στον Βόλο και τη Λάρισα.

Με έδρα την Αγριά και με όπλο την συμπαράσταση των κατοίκων του Δήμου, ο Κένταυρος στοχεύει να «παντρέψει» τον αθλητισμό με τον πολιτισμό. Δεν πρόκειται να περιοριστεί σε καθαρά αγωνιστικούς προσανατολισμούς, αλλά θα κάνει άνοιγμα στην κοινωνία με την διοργάνωση εκδηλώσεων -ημερίδων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Θα επιδιώξει την συνεργασία με όλους τους Δήμους του Κεντρικού Πηλίου, αφού πιστεύει πως μόνο μέσα από τη συσπείρωση και τη συνένωση των δυνάμεων, μπορεί να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα νιάτα του τόπου μας.

Η «Α.Γ.Ε. Αγριάς Κένταυρος 2008» κάνει την αρχή για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με το άθλημα της Χειροσφαίρισης (Χαντμπολ). Το σωματείο θα συμμετάσχει με αντρική ομάδα στο περιφερειακό πρωτάθλημα Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας. Στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσει η λειτουργία τμημάτων και για άλλα αθλήματα (πλην ποδοσφαίρου).

Σε μια εποχή που οι αρχές και οι αξίες διέρχονται σοβαρή κρίση, η «Α.Γ.Ε. Αγριάς Κένταυρος 2008» έρχεται να προσφέρει υγιείς διεξόδους στα νέα παιδιά του τόπου μας. Συστρατεύεται στη μάχη κατά του ντόπινγκ και της σύγχρονης μάστιγας των ναρκωτικών και έρχεται να υπηρετήσει με ανιδιοτέλεια και διάθεση για προσφορά τον αθλητισμό της Μαγνησίας.