Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011 στα γραφεία της Ο.Χ.Ε. η κλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων Χάντμπολ (Ανδρών και Γυναικών). Η ανδρική ομάδα του Κενταύρου Αγριάς που φέτος συμμετέχει στον Νότιο όμιλο της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, κληρώθηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την ομάδα του Καματερού, στην Αθήνα. Το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας ξεκινάει στις 12 Νοεμβρίου 2011 και ολοκληρώνεται στις 21 Απριλίου 2012. Το πλήρες πρόγραμμα αγώνων του α΄ γύρου, για τον Κένταυρο Αγριάς έχει ως εξής:

Γ.Α.Σ. Καματερού – Κένταυρος Αγριάς (12 ή 13 Νοεμβρίου 2011)

Κένταυρος Αγριάς – Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων (19 ή 20 Νοεμβρίου 2011)

Αίαντας Μυτιλήνης – Κένταυρος Αγριάς (26 ή 27 Νοεμβρίου 2011)

Κένταυρος Αγριάς – Π.Ο.Κ. Έσπερος Καλιθέας (3 ή 4 Δεκεμβρίου 2011)

Δικέφαλος Αστέρας – Κένταυρος Αγριάς (10 ή 11 Δεκεμβρίου 2011)

Αλκυών Δρεπάνου – Κένταυρος Αγριάς (17 ή 18 Δεκεμβρίου 2011)

Κένταυρος Αγριάς – Ολυμπιακός Κερατσινίου (14 ή 15 Ιανουαρίου 2012)

Αετός Ρίου – Κένταυρος Αγριάς (21 ή 22 Ιανουαρίου 2012)

Κένταυρος Αγριάς – Πήγασος Κυψέλης (28 ή 29 Ιανουαρίου 2012)

Το ακριβές πρόγραμμα (αν θα παίζει Σάββατο ή Κυριακή θα οριστικοποιθεί τις επόμενες μέρες), επίσης στο β΄ γύρο οι αγώνες θα είναι αντίστροφα στις έδρες των φιλοξενούμενων ομάδων.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Νότιος όμιλος της Β Εθνικής του Χάντμπολ είναι ένας πιο βατός αγωνιστικά όμιλος για τον Κένταυρο Αγριάς, καθώς υπάρχουν αρκετές ομάδες που είναι στις δυνατότητες της ομάδας της Αγριάς. Τα φαβορί του ομίλου θεωρούνται οι ομάδες του Λεωνίδα Αγ. Αναργύρων (αγωνιζόταν πέρυσι στην Α2), του Πήγασου Κυψέλης (7η πέρυσι στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής) και του Καματερού (8η πέρυσι στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής). Ομάδες με σταθερή αξία που αναμένεται να πλασαριστούν σε μία καλή θέση είναι οι ομάδες του Αλκυών Δρεπάνου (9η περύσι στη Β’ Εθνική, έχωντας σαν δύναμη την έδρα της), του Εσπέρου Καλιθέας (πρωταθλήτρια Ε.Σ.Χ.Αττικής πέρυσι), Δικέφαλος Αστέρας (2θλήτρια Ε.Σ.Χ.Αττικής πέρυσι), ενώ στο συγκεκριμένο γκρουπ δυναμικότητας ανήκει και η ομάδα του Κενταύρου Αγριάς. Τον όμιλο συμπληρώνουν οι ομάδες του Ολυμπιακού Κερατσινίου (3θλήτρια Ε.Σ.Χ.Αττικής πέρυσι), του Αίαντα Μητιλήνης (πρωταθλήτρια Β.Δ. Αιγαίου) και του Αετού Ρίου που εκπροσωπεί την Πελλοπόνησο και είναι μια ομάδα που ανέβηκε πέρυσι σαν πρωταθλητρια της ένωσης Πελλοπονήσου, χωρίς να δώσει ούτε ένα αγώνα!!

Στο μεταξύ με μεγάλη συμμετοχή αθλητών συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι προπονήσεις της ανδρικής ομάδας του Κενταύρου Αγριάς, τόσο στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού σταδίου, όσο και στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου. Ο Βασίλης Σκανδάλης και οι παράγοντες του σωματείου δηλώνουν ευχαριστημένοι από την συμμετοχή των αθλητών στις προπονήσεις, που βοηθάει στο κτίσιμο της νέας ομάδας του Κενταύρου Αγριάς. Να σημειώσουμε ότι φέτος ο Κένταυρος Αγριάς ενισχύθηκε με τις μεταγγραφές των: Κρατήρα Διονύση (από Ο.Φ.Ν. Ιωνίας), Λαζάρου Δημήτρη (από ΑΕΣ Απόλλων Σταυρούπολης), Μουσούλη Δημήτρη, Μπράντζο Βασίλη και Φώτο Φώτιο (από Δόλοπα Καρδίτσας), ενώ υπάρχει και η «αγωνιστική» επιστροφή των: Κυριάκου Γιώργου, Ζαμπά Κώστα, Σωτηρίου Χάρη, Χαρμάνη Παρμενίων, νεαρών και φερέλπιδων αθλητών που πολλά θα βοηθήσουν στη συνολική προσπάθεια της ομάδας της Αγριάς. Μέχρι το τέλος του μήνα θα ενταχθούν στις προπονήσεις της ομάδας και οι: Παντελής Ανανίας και Μούτος Γιώργος (απουσιάζουν για επαγγελματικούς λόγους), καθώς και o τεματοφύλακας Αναστασίου Νίκος, που συμμετέχει με την ομάδα του Στρατού Ξηράς στο πρωτάθλημα ενόπλων, μάλιστα αγωνίζεται το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στον μικρό τελικό του πρωταθλήματος.

Τις ερχόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσου και τα εισιτήρια διαρκείας των αγώνων τοσο της ανδρικής ομάδας, όσο και της γυναικείας ομάδας Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς. Η τιμή τους είναι συμβολική στα 10,00 (δέκα) ευρώ και θα είναι ένας σημαντικός πόρος ενίσχυσης, της προσπάθειας του σωματείου. Τα εισιτήρια θα μπορούν να τα προμηθευτούν οι φίλοι του σωματείου και της Χειροσφαίρισης, από τα μέλη του Δ.Σ., καθώς και από επιλεγμένα σημεία, που θα ανακοινωθούν σύντομα.