ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΑΓΡΙΑΣ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ – ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Ξεκινάνε την Δευτέρα το πρωί οι τελικές φάσεις των πανελλήνιων ηλικιακών πρωταθλήματα Χάντμπολ των κατηγοριών Μίνι Αγόρια και Μίνι Κορίτσια (γεννηθέντα 2000 και νεώτερα), τα οποία θα διεξαχθούν στα κλειστά γυμναστήρια του ΕΑΚ Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Είναι η πρώτη φορά που τελικές φάσεις πανελλήνιων ηλικιακών πρωταθλημάτων του Χάντμπολ φιλοξενούνται στην πόλη μας.

Τα ηλικιακά πρωταθλήματα αυτών των κατηγοριών είναι open, δηλαδή συμμετέχουν ομάδες που το επιθυμούν, προηγούνται όμως στην προτίμηση οι πρωταθλήτριες ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων. Στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου θα διεξαχθούν από την Δευτέρα 18 Ιουνίου ως και την Παρασκευή 22 Ιουνίου, οι αγώνες της τελικής φάσης της κατηγορίας Μίνι Κοριτσιών. Ενώ στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, τις ίδιες ημερομηνίες, θα διεξαχθούν οι αγώνες της τελικής φάσης (Β. Ελλάδας) της κατηγορίας Μίνι Αγοριών. Και στις δύο αυτές τελικές φάσεις θα συμμετέχουν ομάδες του Κενταύρου Αγριάς, εκπροσωπώντας όχι μόνο την περιοχή μας και την Μαγνησία, αλλά και ολόκληρη την περιοχή της Κ. Ελλάδας.

Στην τελική φάση του πρωταθλήματος των Μίνι Κοριτσιών συμμετέχουν οι εξής 10 ομάδες: Ο.Φ.Ν. Ιωνίας, ΓΑΣ Καματερό, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, Φέρωνας Βέροιας, Δράμα 86, Α.Σ. Κωνσταντινοπολίτες Πυλαίας, Φαίακας Κέρκυρας, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, Ακρίτες Νευροκοπίου και Κένταυρος Αγριάς. Η ομάδα της Αγριάς έχει κληρωθεί στον β΄ όμιλο μαζί με τις ομάδες του Καματερού, Φέρωνα, Κωνσταντινοπολιτών και Νευροκοπίου. Το πρόγραμμα αγώνων των κοριτσιών του Κενταύρου Αγριάς, στη φάση των ομίλων έχει ως εξής:

Δευτέρα 18 Ιουνίου ώρα 10.30: Κένταυρος Αγριάς – Φέρωνας Βέροιας (κλειστό ΕΑΚ Βόλου)

Δευτέρα 18 Ιουνίου ώρα 18.30: Κένταυρος Αγριάς – ΓΑΣ Καματερού (κλειστό ΕΑΚ Βόλου)

Τρίτη 19 Ιουνίου ώρα 18.30: Κένταυρος Αγριάς – Ακρίτες Νευροκοπίου (κλειστό ΕΑΚ Βόλου)

Τετάρτη 20 Ιουνίου ώρα 10.30: Κένταυρος Αγριάς – Α.Σ. Κωνσταντινοπολίτες Πυλαίας (κλειστό ΕΑΚ Βόλου).

Στην τελική φάση του πρωταθλήματος Μίνι Αγοριών (Β. Ελλάδας) συμμετέχουν οι εξής 9 ομάδες: Ζαφειράκης Νάουσας, Φίλιππος Βέροιας (1), Φίλιππος Βεροίας (2), Φαίακας Κέρκυρας, ΠΑΟΚ, ΧΑΝΘ, Δράμα 86, Αμύντας Αμυνταίου, Κένταυρος Αγριάς. Η ομάδα της Αγριάς έχει κληρωθεί στον β΄ όμιλο μαζί με τις ομάδες του Ζαφειράκη Νάουσας, Φίλιππου Βεροίας (2), ΠΑΟΚ και ΧΑΝΘ. Το πρόγραμμα αγώνων των αγοριών του Κενταύρου Αγριάς έχει ως εξής:

Δευτέρα 18 Ιουνίου ώρα 10.00: Κένταυρος Αγριάς – ΠΑΟΚ (κλειστό Ν. Ιωνίας)

Δευτέρα 18 Ιουνίου ώρα 18.00: Κένταυρος Αγριάς – Φίλιππος Βεροίας (2) (κλειστό Ν. Ιωνίας).

Τρίτη 19 Ιουνίου ώρα 18.00: Κένταυρος Αγριάς – ΧΑΝΘ (κλειστό Ν. Ιωνίας)

Τετάρτη 20 Ιουνίου ώρα 11.00: Κένταυρος Αγριάς – Ζαφειράκης Νάουσας (κλειστό Ν. Ιωνίας).

Είναι η πρώτη φορά που ομάδες της Μαγνησίας συμμετέχουν σε τελικές φάσεις ηλικιακών πρωταθλημάτων του Χάντμπολ. Εξάλλου οι ομάδες Μίνι Αγοριών και Μίνι Κοριτσιών του Κενταύρου Αγριάς κατέχουν και τον τίτλο του πρωταθλητή στην ένωση Κ. Ελλάδας. Κατά την περσινή χρονιά η ομάδα Μίνι Αγοριών του Κενταύρου Αγριάς είχε πάρει και αυτή το εισιτήριο για να συμμετέχει στην τελική φάση στο Λουτράκι, αλλά οι οικονομικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την συμμετοχή της ομάδας.

Για τις ομάδες του Κενταύρου Αγριάς αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο άλλα είναι και η επιβράβευση των προσπαθειών εδώ και 4 ετών, για την ανάπτυξη του αθλήματος του Χάντμπολ στην περιοχή μας. Οι ομάδες του Κενταύρου Αγριάς υπό την τεχνική καθοδήγηση των Αθανασαράκη Γιάννη και Κυριάκου Γιώργου ετοιμάζονται εντατικά τον τελευταίο καιρό για αυτά τα πρωταθλήματα. Ο πρωταρχικός στόχος ήταν η συμμετοχή σε τελικές φάσεις, που δίνει την δυνατότητα να κάνουν παιχνίδια με ανταγωνιστικές και ικανές ομάδες από όλη την Ελλάδα και αυτός επιτεύχθηκε. Αξίζει να αναφερθεί πως το υπ αριθμόν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες του Κενταύρου Αγριάς είναι η έλλειψη παιχνιδιών τόσο επίσημων και φιλικών με ομάδες της περιοχής μας. Σίγουρα όλοι στον Κένταυρο Αγριάς ευελπιστούν για το καλύτερο και πως οι ομάδες των Μίνι Αγοριών και Μίνι Κοριτσιών δεν θα έχουν μια απλή συμμετοχή σε αυτές τις τελικές φάσεις. Αξίζει να αναφέρουμε πως από το ερχόμενο Σάββατο 23 Ιουνίου ξεκινούν οι αγώνες της τελικής φάσης του πρωταθλήματος Παμπαίδων στον Βόλο, όπου θα συμμετέχει και εκεί ομάδα του Κενταύρου Αγριάς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. της Α.Γ.Ε. Αγριάς – Κένταυρος 2008 τονίζει τα εξής: «Καλωσορίζουμε στην πόλη μας και στην περιοχή μας του νέους αθλητές και αθλήτριες του Χάντμπολ από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Για δέκα μέρες η πόλη μας θα είναι το κέντρο της πανελλήνιας Χειροσφαίρισης με την συμμετοχή 600 αθλητών και αθλητριών από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Αξίζει να αναφέρουμε και να επαινέσουμε την προσπάθεια όλων: των σωματείων, των αθλητών και των οικογενειών τους αλλά και των διοργανωτών, που σε καιρούς οικονομικά χαλεπούς για όλους μας στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες. Καλούμε τους φιλάθλους της περιοχής μας, που πάντα στηρίζουν διοργανώσεις πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, να έρθουν στα κλειστά της Ν. Ιωνίας και του ΕΑΚ Βόλου και να στηρίξουν με την παρουσία τους και με το χειροκρότημά τους τη προσπάθεια αυτών των νεαρών αθλητών και αθλητριών. Ο Κένταυρος Αγριάς συμμετέχει με ομάδες και στα τρία πρωταθλήματα που θα διοργανωθούν με αθλητές και αθλήτριες που θέλουν την ένθερμη παρουσία όλων μας.»

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ – ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ