Μια μεγάλη νίκη πέτυχαν οι παίδες του Κενταύρου Αγριάς, επί της αντίστοιχης ομάδας του Μαλλιακού Στυλίδας, με σκορ 29 – 27, την Κυριακή, στο κλειστό της Λαμίας. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και από τις δύο πλευρές, με τα πολλά γκολ (57), αλλά και με τις πολλές φάσεις εκατέρωθεν. Συγκλονίστική ήταν η εμφάνιση του τερματοφύλακα του Κενταύρου, Μπουργάνη Κώστα, ο οποίος είχε ποσοστά υψηλού επιπέδου (55%, 33 αποκρούσεις στα 60 σουτ!) λέγοντας πολλές φορές «όχι» σε τετ – α – τετ με τους παίκτες του Μαλλιακού!

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά για την ομάδα της Αγριάς, με τους Λαγδό, Μιμίκο και Δαβιτήδη να βρίσκουν εύκολα τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ η άμυνα των παικτών του Κενταύρου και η απόδοση του Μπουργάνη, δυσκόλευε τις επιθέσεις των παικτών του Μαλλιακού. Έτσι στο 20ο λεπτό η Κένταυρος προηγείται με σκορ 12 – 8. Το προσωπικό μαν – του – μαν των παικτών του Μαλλιακού, πάνω στους Μιμίκο και Λαγδό, δεν απέδωσε σε αυτή την περίοδο και έτσι στο ημίχρονο ο Κένταυρος προηγείται με σκορ 14 – 10.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πάλι με μαν – του – μαν, πάνω στους Μιμίκο και Λαγδό, όμως οι παίκτες του Κενταύρου είχαν επιλογές και να ξεμαρκάρονται και να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι στο 46ο λεπτό το σκορ γίνεται 22 – 14 για τον Κένταυρο Αγριάς. ¨Ολα δείχνουν πως οι παίκτες του Κενταύρου θα πετύχουν μια εύκολη νίκη μέσα στη Λαμία.

Όμως η κούραση άρχισε να λυγίζει τις προσπάθειες τόσο του Μιμίκου (είχε αγωνισθεί και στο Σαββατιάτικο παιχνίδι της ανδρικής ομάδας με τον Έσπερο Καλλιθέας) όσο και του Λαγδού (ο οποίος πέτυχε το τελευταίο του τέρμα στο 42 λεπτό του αγώνα). Οι νεαροί παίκτες που έβαλε ο Αθανασαράκης στο γήπεδο για να δώσουν ανάσες σε βασικούς παίκτες, αργήσαν να προσαρμοστούν στο παιχνίδι, έτσι μοιραία ήταν να γίνονται πολλά λάθη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του Κενταύρου Αγριάς. Όλα τα παραπάνω, οδήγησαν του παίκτες του Μαλλιακού, με ένα εντυπωσιακό 11 – 1, στο 56ο λεπτό να προηγούνται με σκορ 25 – 23! Στο σημείο μάλιστα αυτό αποβάλλεται και με δίλεπτη ο Λαγδός.

Στο 57ο λεπτό το σκορ γίνεται 26 – 24 υπέρ του Μαλλιακού. Με δύο εύστοχες επιθέσεις και με γκολ των Σέχου και Τζήμα, ο Κένταυρος στο 58ο λεπτό ισοφαρίζει 26 – 26. Στην επόμενη φάση και δύο λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού, ο Μαλλιακός κερδίζει πέναλτυ, που γίνεται γκολ, ενώ αποβάλλεται και με 2λεπτη ο Σέχου. Ο Κένταυρος βρίσκεται δύο λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού, πίσω στο σκορ και να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο. Στο σημείο αυτό μίλησε η ψυχή και η καρδιά των νεαρών παικτών του Κενταύρου Αγριάς. Με γκολ των Μιμίκου και Βολιώτη θα περάσουν μπροστά στο σκορ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Η τελευταία επίθεση του Μαλλιακού είναι δραματική, αλλά ο Μπουργάνης για άλλη μια φορά λέει όχι, με υπέροχη απόκρουση. Στη τελευταία επίθεση ο Μιμίκος με προσωπική του προσπάθεια, θα γράψει το τελικό 29 – 27 υπέρ του Κενταύρου Αγριάς.

Η λήξη του παιχνιδιού βρήκε τους νεαρούς παίκτες του Κενταύρου Αγριάς, ένα «κουβάρι» να πανηγυρίζουν αυτή την μεγάλη και ανατρεπτική νίκη, επί μιας πολύ καλής ομάδας, από την οποία πέρυσι είχαν ηττηθεί 2 φορές. Οι παίδες του Κενταύρου Αγριάς, ζευγάρωσαν τις νίκες στο πρωτάθλημα της Κ. Ελάδας και θέλουν νίκη στο ερχόμενο παιχνίδι με Μαλλιακό Στυλίδας, στις 5 Μαρτίου στο κλειστό του Βόλου, για να βάλουν πλώρη για την κατάκτηση του τίτλου.

Κένταυρος Αγριάς (Αθανασαράκης): Μπουργάνης Κώστας, Καρατοσίδης Κυριάκος, Γεωργούδης Βασίλης(1), Τζήμας Νίκος Κ., Αρλίντ Σέχου (1), Μάνος Αλέξανδρος (1), Τσουρές Στέφανος, Μαργώνης Δημήτρης, Σίμος Ηρακλής (1), Τζήμας Νίκος Γ. (4), Δαβιτίδης Κυριάκος (4), Μιμίκος Κώστας (7), Λαγδός Χρήστος (9), Βολιώτης Νίκος (1).