Ένα σημαντικό αγώνα μπαράζ, στην προημιτελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων στο Χάντμπολ, δίνει σήμερα (Σάββατο) στις 15.00, στο Φιλίππειο κλειστό Γυμναστήριο της Βέροιας, η ομάδα παίδων χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς, αντιμετωπίζοντας την αντίστοιχη ομάδα του Ζαφειράκη Νάουσας.

Ο αγώνας είναι σημαντικός για την ιστορία της ομάδας του Κενταύρου Αγριάς, γιατί είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που φτάνει μέχρι αυτή την φάση, και γιατί γίνεται απέναντι σε μια ομάδα θρύλο, για τα ελληνικά δεδομένα του Χάντμπολ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ομάδα παίδων του Ζαφειράκη Νάουσας, η οποία αναδείχθηκε φέτος πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα παίδων της Κεντρικής Μακεδονίας, έχει αναδειχθεί 3 συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας, στα αντίστοιχα ηλικιακά πρωταθλήματα των τριών τελευταίων χρόνων (πρωταθλήτρια κατηγορίας Μίνι το 2009, πρωταθλήτρια κατηγορίας Παμπαίδων το 2010 και το 2011!).

Ο βαθμός δυσκολίας για τους Παίδες του Κενταύρου Αγριάς είναι τεράστιος απέναντι σε μια ομάδα θρύλο για το ελληνικό Χάντμπολ (έχει μόλις 4 ήττες σε 120 επίσημα παιχνίδια!). Όμως επειδή όλα κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο, οι νεαροί φετινοί πρωταθλητές της Κεντρικής Ελλάδας (σημειώνοντας μόνο νίκες σε όσα παιχνίδια αγωνίσθηκαν), έχουν προετοιμασθεί σκληρά για αυτό το παιχνίδι, με στόχο να αγωνισθούν στα ίσα την ομάδα του Ζαφειράκη Νάουσας, να χαρούν πάνω από όλα το παιχνίδι και να πετύχουν το καλύτερο δυνατό.

Εξάλλου οι νεαροί παίκτες του Γιάννη Αθανασαράκη είναι άξιοι πρωταθλητές στην Κεντρική Ελλάδα, αποδίδοντας καλό και γρήγορο χάντμπολ σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίσθηκαν και είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την μέχρι τώρα πορεία τους. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων για ένα ακόμα λόγο, γιατί είναι αθλητές που έχουν «ανδρωθεί» αγωνιστικά, σε χώρους που μόνο κατάλληλοι για Χάντμπολ δεν είναι. Οι νεαροί αθλητές του Κενταύρου Αγριάς, όπως και όλα τα παιδιά των τμημάτων υποδομών της ομάδας, προπονούνται σε εξωτερικούς χώρους, σε αυτοσχέδια γήπεδα Χάντμπολ, σε προαύλια σχολείων της Αγριάς, που ευγενικά παραχωρούνται από τις διευθύνσεις των σχολείων.

Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά και στον προπονητή τους και οι ευχές όλων μας, για το σημερινό δύσκολο παιχνίδι, ώστε να έχουν την καλύτερη αγωνιστική παρουσία και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.