Μάχες σε τρία μέτωπα δίνουν οι ομάδες Χάντμπολ του Κένταυρου Αγριάς αυτό το Σαββατοκύριακο. Την αρχή κάνουν το Σάββατο 17 Μαρτίου οι παίδες, οι οποίοι στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Παίδων Κ. Ελλάδας, αντιμετωπίζουν στις 16.00 στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, την ομάδα της Φθίας Λαμίας. Ο αγώνας μπορεί να έχει τυπική διαδικασία για την ομάδα Παίδων του Γιάννη Αθανασαράκη, καθώς η ομάδα έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή παίδων στην Κ. Ελλάδα, θέλει όμως την νίκη και σε αυτόν τον αγώνα για λόγους γοήτρου και ψυχολογίας, πριν μπει στην διαδικασία των μπαράζ για να προχωρήσει στην ημιτελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Παίδων.

Η ομάδα παίδων του Κενταύρου Αγριάς έχει σημειώσει μέχρι στιγμής τα εξής αποτελέσματα, στο πρωτάθλημα Κ. Ελλάδας:

Φθία Λαμίας – Κένταυρος Αγριάς 16 – 29

Μαλλιακός Στυλίδας – Κένταυρος Αγριάς 27 – 29

Κένταυρος Αγριάς – ΠΑΣ Σοφάδων 10 – 0 (άνευ αγώνα)

ΠΑΣ Σοφάδων – Κένταυρος Αγριάς 0 – 10 (άνευ αγώνα)

Κένταυρος Αγριάς – Μαλλιακός Στυλίδας 37 – 24.

Την σκυτάλη θα πάρει η γυναικεία ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς, η οποία στις 17.30 στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Φθίας Λαμίας, στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Χάντμπολ Β΄ Εθνικής γυναικών. Για τις παίκτριες του Γιώργου Κυριάκου, οι οποίες έχουν ήδη αναδειχθεί πρωταθλήτριες στον όμιλο της Κ. Ελλάδας, αυτός είναι ο τελευταίος αγώνας της κανονικής περιόδου και θέλουν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους με μια ακόμη νίκη μπροστά στο κοινό τους.

Η γυναικεία ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς πέτυχε φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της, την κατάκτηση του τίτλου στην Κ. Ελλάδα (της Β΄ Εθνική κατηγορίας), πετυχαίνοντας μέχρι τώρα 5 νίκες στα 5 παιχνίδια που αγωνίσθηκε. Γι αυτό θέλει την νίκη στο παιχνίδι με την Φθία Λαμίας (ομάδα που κέρδισε μέσα στη Λαμία με 21 – 10) για να φθάσει στο απόλυτο νικών στο πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δύσκολη προσπάθεια για την διεκδίκηση της ανόδου στην Α2 εθνική κατηγορία. Ο Κένταυρος Αγριάς θα αντιμετωπίσει αρχικά, σε μονό αγώνα μπαράζ την ομάδα της Ακαδημίας των Σπορ Πάτρας. Αν καταφέρει να κερδίσει στο μπαράζ, θα ανέβει στην Α2 εθνική κατηγορία. Αν η ομάδα της Αγριάς δεν κερδίσει στο εν λόγο μπαράζ, θα έχει μια ακόμη δεύτερη ευκαιρεία σε μονό αγώνα μπαράζ με την πρωταθλήτρια από την περιφέρεια Β.Α. Αιγαίου.

Στο μεταξύ η ανδρική ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς δίνει την Κυριακή το μεσημέρι στις 14.00, στο κλειστό της Νίκαιας, στην Αθήνα, τον υπέρτατο αγώνα που θα κρίνει τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς. Θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Αίαντα Μυτιλήνης, διεκδικόντας «μια θέση στον ήλιο», καθώς ο νικητής αυτού του αγώνα μπαράζ θα έχει το δικαίωμα για την παραμονή στη Β΄ Εθνική κατηγορία Ανδρών.

Η ομάδα του Κενταύρου Αγριάς, η οποία ξεκίνησε φέτος την παρουσία της στο Νότιο όμιλο της Β΄εθνικής κατηγορίας, με στόχο την άνετη παραμονή, έπεσε θύμα του περιορισμού του πρωταθλήματος σε υποομίλους, αλλά και της κακής της ψυχολογίας σε κρίσιμους αγώνες, που οδήγησαν την ομάδα στην διαδικασία του μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα όμως έδειξε χαρακτήρα σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος, τους οποίους πάλαιψε όλους μέχρι τέλους, χαρακτηριστικό ότι την τελευταία αγωνιστική κέρδισε στην έδρα της (παρόλο ότι δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο) την ομάδα του Λεωνίδα Αγ. Αναργύρων, την οποία στέρησε με αυτή την ήττα από την κατάκτηση της 2ης θέσης, που οδηγούσε σε αγώνα μπαράζ για την άνοδο.

Η ομάδα του Κενταύρου Αγριάς έχει προετοιμασθεί κατάλληλα εδώ και δύο εβδομάδες, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Γιάννη Τσιάπα, για το συγκεκριμένο παιχνίδι, που κρίνει τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς. Παρόλο ότι θα στερηθεί τις υπηρεσίες 4 βασικών και πολύτιμων παικτών (Αναστασίου, Καλαποδάς, Πανάγος και Μουσούλης) για λόγους επαγγελματικών υποχρεώσεων, οι παίκτες του Κενταύρου Αγριάς ελπίζουν για το καλύτερο στον αυριανό αγώνα. Η αποστολή βέβαια δεν είναι εύκολη απέναντι σε μια ομάδα, με εμπειρία και παρουσία στη Β΄ Εθνική και η οποία πρόβαλλε σθεναρή αντίσταση σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος που αγωνίσθηκε και έχασε.

Η αποστολή του Κενταύρου Αγριάς θα στηριχθεί στους: Ασλανίδη, Κάβουρα, Καρανάσιο, Κρατήρα, Μιμίκο, Ανδρέου, Σκετόπουλο, Αδάμ, Αστέρη, Πινακά, Παντελή, Νούλη, Βαλκαμελή, Λαγδό. Ενώ την αποστολή θα συνοδέψουν και αρκετοί φίλοι της ομάδας από Αγριά και Βόλο, ενισχύοντας και αυτοί με τον τρόπο τους, στην προσπάθεια της ομάδας για την παραμονή στην κατηγορία.