ΕΑΚ ΒΟΛΟΥ 17-1-2009

Ντέρμπι στα χαρτιά και μόνο, έτσι αποδείχτηκε το παιχνίδι για την τέταρτη αγωνιστική του Περιφερειακού πρωταθλήματος χειροσφαίρισης, μεταξύ των πρωτοπόρων του ομίλου, Κένταυρου Αγριας και Εύρυτου Βόλου.
Ο τυπικά γηπεδούχος Κένταυρος Αγριάς ( να θυμίσουμε ότι και οι δύο ομάδες χρησιμοποιούν ως έδρα το Ε.Α.Κ Βόλου), κέρδισε άνετα τον δεύτερο πλέον στην βαθμολογία Εύρυτο σε ένα παιχνίδι που διεξήχθηκε το Σάββατο 17/1, στις 20:00, μπρόστά σε πλήθος κόσμου που κατέκλησε τις κερκίδες του κλειστού γυμνστηρίου.
Οι παίχτες του Νίκου Μαγγίτση απέδειξαν ποίος είναι το αφεντικό στον όμιλο, αφού με ένα καταπληκτικό παιχνίδι, βραχυκύκλωσε τους έμπειρους παίχτες του Εύρυτου και τους μετέτρεψε σε απλούς θεατές, ανήμπορους να αντιδράσουν σε οποιοδήποτε σημείο του παιχνιδιού.
Το παιχνίδι ξεκίνησε όπων ήταν αναμενόμενο με δυνατές μονομαχίες καθώς τα λάθη των παιχτών και των δύο ομάδων σε συνδυασμό με τις καλές άμυνες κρατήσαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Το λόγο αμέσως μετά πήραν τα «βέλη» της ομάδας της Αγριάς, Παντελής και Μούτος αφού εκμεταλλευόμενοι τις πάσες των συμπαιχτών τους δημιούργησαν διαφορά ασφαλείας. Το ημίχρονο τελείωσε με το εντυπωσιακό 13-5, μια από τις καλύτερες αμυντικές επιδόσεις, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι «φιλοξενούμενοι» πέτυχαν τα δύο τέρματα από την γραμμή των επτά μέτρων.
Η καλή άμυνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, εξανεμίζοντας έτσι τις όποιες ελπίδες για ανάκαμψη. Ο τερματοφύλακας του Κενταύρου ήταν για ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι συγκλονιστικός. Ο Μιχάλης Χειμωνίδης έδειξε την κλάση του κατευθύνοντας παράλληλα άριστα την αμυνά του. Ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πίβοτ Νίκος Καποτάς αγωνίστηκε τραυματισμένος και παρόλα αυτά ανταπεξήλθε θαυμάσια στα καθηκοντά του.Οι Αγριώτες στημένοι άψογα στον αγωνιστικό χώρο από τον Νίκο Μαγγίτση συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό ανέβαζοντας συνεχώς την διαφορά των τερμάτων. Το κοντέρ σταμάτησε στα 31, διατηρώντας μια διαφορά 15 τερμάτων, αποδεικνύωντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την διαφορά των δύο ομάδων.
Στο τέλος του παιχνιδιού, οι παίχτες του Εύρυτου αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα του Κενταύρου Αγριάς έδωσαν ιπποτικά τα χέρια στους αντιπάλους τους, ενώ οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες χειροκρότησαν και τις δύο ομάδες για την προσπαθειά τους.
Η διοίκηση και ο προπονητής, απόλυτα ευχαριστημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, μοίρασαν συγχαρητήρια στους παίχτες. Όλοι μαζί θα συνεχίσουν την προσπαθειά τους για να παραμείνει ο Κένταυρος στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Ο Νίκος Μαγγίτσης χρησιμοποίησε τους: Μιχάλη Χειμωνίδη, Μαρέτη Δημήτρη, Καποτά Νίκο 1, Μούτο Γιώργο, Πινακά Γιώργο, Καρανάσιο Σ. Κωνσταντίνο , ,Βαλκαμελή Γιώργο 1, Ιντζόγλου Ανδρέας 2, Παντελή Ανανία 12, Κυριάκο Γιώργο 1, Καρανάσιο Χ.Κωνσταντίνο 2, Χατζηγεωργίου Αλέξανδρο 1, Μούτο Γιώργο 10, Ριζούλη Θόδωρο.

Δεκάλεπτα: 1ο 3-2, 2ο 9-4, 3ο 13-5, 4ο 19-9, 5ο 25-11, 6ο 31-16