Ο Σαββατιάτικος αγώνας Χάντμπολ Ανδρών για την β΄ εθνική κατηγορία, μεταξύ των ομάδων του Κένταυρου Αγριάς και του Έσπερου Καλλιθέας είναι ένας αγώνας που θα κρίνει πολλά, για το ποιές ομάδες θα είναι στην πρώτη δυάδα του ομίλου που οδηγεί στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία.
Αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες είναι χέρι – χέρι στην πρωτοπορεία του 2ου ομίλου με 10 βαθμούς, ενώ η αμέσως επόμενη ομάδα της Πολιτείας απέχει αυτή τη χρονική στιγμή 6 βαθμούς από τους πρωτοπόρους!!! Για τις αντίπαλες ομάδες ο αγώνας του Σαββάτου είναι ο τρίτος της ιστορίας τους, καθώς την περίοδο 2011 – 2012 ήταν μαζί στον ίδιο όμιλο της Β΄ Εθνικής κατηγορίας.
Στον πρώτο αγώνα που έγινε στις 14 Ιανουαρίου 2012 στο Βόλο, η ομάδα του Κενταύρου είχε κερδίσει τον αγώνα με το επιβλητικό 38 – 20!!! Στο δεύτερο αγώνα που έγινε στη Καλλιθέα στις 18 Φεβρουαρίου 2012,ο Έπσερος κέρδισε στο τέλος με 22 – 20. Στο φετινό πρωτάθλημα οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει σαν φαβορί για την κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων και η μέχρι τώρα πορεία τους το επιβεβαιώνει.
Ο Κένταυρος Αγριάς απλά υπερέχει μέχρι τώρα στα σημεία… καθώς στα 5 παιχνίδια έχει πετύχει 138 τέρματα έναντι 117 του Έσπερου, ενώ έχει δεχθεί 73 τέρματα έναντι 76 της ομάδας της Καλλιθέας. Ο Κένταυρος Αγριάς έχει να προτάξει τον νεανικό αυθορμητισμό, την ταχύτητα στο παιχνίδι, τον πλουραλισμό στο σκοράρισμα και την πολύ καλή του άμυνα.
Ο Έσπερος έχει να αντιτάξει την εμπειρία, το κοντρολαρισμένο παιχνίδι και την καλή του άμυνα.
Όλα αύτα είναι θερωρητικά και θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο, στα 60 λεπτά του παιχνιδιού, όπου η ομάδα της Αγριάς υπολογίζει και στην ένθερμη στήριξη των φίλων της ομάδας!!!
kentavros-esperos-afisa