Με το καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η φετινή παρουσία του Κενταύρου Αγριάς στα δρώμενα του ελληνικού Χάντμπολ, με την συμμετοχή τριών ομάδων του στα ηλικιακά πρωταθλήματα του Χάντμπολ, που φιλοξενηθήκαν για 10 μέρες στην πόλη του Βόλου. Η ομάδα της Αγριάς που ιδρύθηκε πριν 4 χρόνια, θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει του χρόνου στα πρωταθλήματα Β΄ Εθνικής Ανδρών και στην Α2 εθνική κατηγορία Γυναικών.

Παράλληλα όμως δεν φροντίζει μόνο την βιτρίνα του, αλλά όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει και τις υποδομές του. Οι υποδομές του μάλιστα πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα της Κεντρικής Ελλάδας. Φέτος ο Κένταυρος κατέκτησε και τα 4 πρωταθλήματα στα οποία συμμετείχε (Παίδων, Παμπαίδων, Mίνι αγοριών και Mίνι κοριτσιών), ενώ θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και στις Νεάνιδες και στις Παγκορασίδες, αλλά δεν έγινε πρωτάθλημα ελλείψει ομάδων! Να θυμίσουμε ότι πέρυσι η ομάδα Κορασίδων αγωνίσθηκε στην ημιτελική φάση της Προσοτσάνης, παίρνοντας την 10η θέση στην τελική κατάταξη, ενώ οι Παίδες φέτος αγωνισθήκαν στα προημιτελικά αποκλειόμενοι από την πολύ δυνατή ομάδα του Ζαφειράκη Νάουσας.

Το πρόβλημα της έλλειψης αγώνων είναι το υπό αριθμόν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες Χάντμπολ των τμημάτων υποδομών του Κενταύρου Αγριάς. Γι αυτό οι διοικούντες και οι προπονητές του Κενταύρου Αγριάς είδαν σαν μια πρώτης τάξης ευκαιρία, την διοργάνωση από τις 17 – 27 Ιουνίου, τριών τελικών φάσεων πανελλήνιων πρωταθλημάτων στον Βόλο και συμμετείχαν και στις τρεις, με πρωταρχικό στόχο οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες να αποκτήσουν εμπειρίες μέσα από αυτούς τους αγώνες.

Η συνολική παρουσία και των τριών ομάδων κρίνεται εξαιρετικά επιτυχής. Η ομάδα Μίνι αγοριών που αγωνίσθηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Β. Ελλάδας, που έγινε από 18 – 22 Ιουνίου στο κλειστό της Νέας Ιωνίας έφερε αρχικά στην φάση των ομίλων τα εξής αποτελέσματα:

Kένταυρος Αγριάς – ΠΑΟΚ 30 – 26

Φίλλιπος Βεροίας – Κένταυρος 29 – 17

Κένταυρος Αγριάς – ΧΑΝΘ 20 – 23

Ζαφειράκης Νάουσας 27 – 18

Στον αγώνα κατάταξης για την 7η – 8η θέση αγωνισθήκαν με την ομάδα του Αμύντα Αμυνταίου και γνώρισαν την ήττα με σκορ 17 – 12, για να καταταγούν τελικά στην 8η θέση ανάμεσα σε εννιά ομάδες που συμμετείχαν. Η συνολική παρουσία της ομάδας κρίνεται πολύ ικανοποιητική αν κρίνει κανείς ότι αποτελείται από παιδιά που κάνουν προπονήσεις από ένα χρόνο ως ένα μήνα, μερικά από αυτά. Μάλιστα η ομάδα έδειξε χαρακτήρα σε όλα τα παιχνίδια και σε αυτά που γνώρισε την ήττα δεν έπεσε αμαχητί, δείχνοντας πως με συντονισμένη δουλειά και προσπάθεια θα έχει πολύ μέλλον.

Η σύνθεση της ομάδας είναι η εξής: Κυριάκος Γιώργος – Αθανασαράκης Γιάννης (προπονητές), Αλτίνης Στάθης, Αλτίνης Παναγιώτης, Λουκίδης, Χρήστος, Φώτος Δημήτρης, Δουλάς Ιωάννης, Καραντάκος Αθανάσιος, Κωνσταντέλιας Κων/νος, Σιώμος Ιωάννης, Μακρής Ιωάννης, Μακρής Γιώργος, Μακρής Νεκτάριος, Σώκετ Κων/νος, Κατσίκας Νικόλαος, Παπανίκος Βάγιος, Χαλκιάς Αθανάσιος, Γιαννακούλας Ορέστης, Κορομηνάς Κων/νος, Λέντσι Σέχου.

Η ομάδα μίνι κοριτσιών του Κενταύρου Αγριάς στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μίνι κοριτσιών που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, από 18 – 22 Ιουνίου και συμμετείχαν 9 ομάδες, έφερε τα παρακάτω αποτελέσματα στην φάση των ομίλων:

ΓΑΣ Καματερού – Κένταυρος Αγριάς 18 – 3

Φέρωνας Βέροιας – Κένταυρος Αγριάς 21 – 7

Ακρίτες Νευροκοπίου – Κένταυρος Αγριάς 21 – 13

Κωνσταντινουπολίτες Πυλαίας – Κένταυρος Αγριάς 30 – 11

Ενώ στον αγώνα κατάταξης γνώρισε την ήττα από την ομάδα της Νέας Ιωνίας με σκορ 17 – 8, για να καταταγούν τελικά στην 9η θέση. Η ομάδα των κοριτσιών που και αυτή όπως και των αγοριών είχε πολύ λίγο χρόνο κοινής προετοιμασίας όλων των αθλητριών μαζί (σχεδόν ένα μήνα), κέρδισε πολλές εμπειρίες από αυτούς τους αγώνες, ενώ παρουσίασε ένα αγωνιστικό πρόσωπο συνεχώς βελτιωμένο από παιχνίδι σε παιχνίδι. Κέρδισαν μάλιστα τον θαυμασμό των προπονητών των άλλων ομάδων, για τον σωματότυπο των αθλητριών, οι οποίοι τόνισαν πως με συντονισμένη δουλειά και προσπάθεια μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στο μέλλον.

Η σύνθεση της ομάδας Μίνι κοριτσιών είναι η εξής: Κυριάκος Γιώργος (προπονητής), Αθανασάκη Στεφανία, Κλειτσογιάννη Χρύσα, Ντότσια Χαρά, Δάμου Χριστίνα, Μπαμπαλή Χριστίνα, Σκούκα Έρσα, Αναγνωστάκη Σουλτάνα, Δημητρώφ Γενοβέφα, Μακρή Γεωργία, Ζαφειρίου Αικατερίνη, Βασιλιώρη Παναγιώτα, Δεμελή Άννα, Αργυρίου Μαρία, Λαγκόζι Λίρα, Αβντόλι Μαρία, Δημάκη Αικατερίνη.

Την σκυτάλη πήρε από το Σάββατο 23 Ιουνίου ως και την Τετάρτη 27 Ιουνίου η ομάδα παμπαίδων του Κενταύρου Αγριάς. Οι μικροί του Γιάννη Αθανασαράκη αν και είχαν ένα σχετικά νωθρό ξεκίνημα απέναντι στον μετέπειτα δευτεραθλητή Ελλάδας, ομάδα του Δικέφαλου Αστέρα, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα με σκορ 37 – 11, είχαν τα ψυχικά αποθέματα να ανέβουν ψυχολογικά και στον επόμενο αγώνα να σημειώσουν μια μεγάλη νίκη επί της Πολιτείας με σκορ 22 – 16. Στον αγώνα με την ΧΑΝΘ, απέναντι σε μια τεχνική ομάδα στάθηκαν πολύ καλά αμυντικά, όμως η αστοχία στις τελικές προσπάθειες έφερε την ήττα με σκορ 15 – 8.

Η συνέχεια στην φάση των ομίλων για τις θέσεις από 17η ΄- 24η, ήταν εξαιρετική, με την ομάδα να παρουσιάζει θετικά αγωνιστικά στοιχεία, πολύ καλύτερα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Τα αποτελέσματα που έφερε έχουν ως εξής:

Κένταυρος Αγριάς – Καλαμαρί 27 – 21

Κένταυρος Αγριάς – Μικτή Θεσσαλονίκης 10 – 0 (δεν κατέβηκε η Μικτή)

Κένταυρος Αγριάς – Διομήδης Άργους 12 – 17

Ο αγώνας κατάταξης με την ομάδα της Πολιτείας, έδωσε στην ευκαιρία στους μικρούς του Γιάννη Αθανασαράκη να δείξουν χαρακτήρα, να αγωνισθούν υπέροχα και επιθετικά και αμυντικά, και το κυριότερο να έχουν τα ψυχικά αποθέματα να «γυρίσουν» ένα παιχνίδι που ήταν πίσω στο σκορ στο 30ο λεπτό και να το κερδίσουν τελικά με σκορ 19 – 15. Η παμπαίδες του Κενταύρου Αγριάς κατατάχθηκαν τελικά στη 19η θέση ανάμεσα σε 24 ομάδες, δείχνοντας πως είναι η ομάδα στην οποία μπορεί να στηριχθεί η μελλοντική ανδρική ομάδα του σωματείου. Οι σκέψεις μάλιστα της διοίκησης είναι να ζητηθεί από την ομοσπονδία την επόμενη σεζόν, η ομάδα παμπαίδων να συμμετέχει στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η σύνθεση της ομάδας Παμπαίδων του Κενταύρου Αγριάς είναι: Αθανασαράκης Γιάννης (προπονητής), Καρατοσίδης Κυριάκος, Γεωργούδης Βασίλης, Σδρούλιας Στέλιος, Κωνσταντέλιας Μιχάλης, Τσουρές Νίκος, Τσουρές Στέφανος, Κασσαβέτης Δημήτρης, Τζήμας Νίκος, Λικάι Δημήτρης, Μάνος Αλέξανδρος, Πλάχα Ρονάλντο, Σκούκα Ντόναλντ, Μπαλιώτας Σπύρος, Κωνσταντέλιας Κων/νος, Μακρής Γιάννης, Καραντάκος Θανάσης, Φώτος Δημήτρης, Σιώμος Γιάννης, Λουκίδης Χρήστος, Αλτίνης Στάθης.

Σε ανακοίνωση του σωματείου τονίζονται τα εξής: «Συγχαίρουμε για την εξαίρετη προσπάθεια που κατέλαβαν κατά την διάρκεια των τελικών φάσεων των πανελλήνιων πρωταθλημάτων Χάντμπολ, όλους τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες των ομάδων μας. Τους συγχαίρουμε τόσο για το αγωνιστικό τους σθένος που επέδειξαν, όσο και για το αθλητικό τους ήθος, που οδήγησε στην απονομή του κυπέλλου Fair Play, από τους διοργανωτές στην ομάδα Μίνι αγοριών και κοριτσιών. Συγχαίροθμε θερμά του προπονητές των ομάδων: Αθανασαράκη Γιάννη, Κυριάκο Γιώργο, Δημαρέλο Γιάννη, για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν όλη αυτή τη χρονιά. Ευχαριστούμε τους γονείς των παιδιών που μας τα εμπιστεύονται σε αυτή την προσπάθειά μας.

Οι αθλητές, οι αθλήτριες μας και οι προπονητές τους είναι άξιοι πολλών επαίνων και για έναν ακόμα σημαντικό λόγο, γιατί προσπαθούν με μεράκι για ότι κάνουν κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, προπονούμενοι στο ανοικτό γήπεδο του Γυμνασίου Αγριά και σε άλλα προαύλια σχολείων, ουσιαστικά σε αυτοσχέδια γήπεδα, τσιμεντοστρωμένα, χάνοντας πολλές ώρες προπονήσεων όταν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Τώρα που «σκόνη» των πράγματι πετυχημένων και άριστα διοργανωμένων τελικών φάσεων των ηλικιακών πρωταθλημάτων του Χάντμπολ στον Βόλο, δεν έχει ακόμα φύγει, τώρα που η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου μετρούν μόνο οφέλη από αυτές τις διοργανώσεις και τονίζουν πως θέλουν την ανάπτυξη του Χάντμπολ στην Θεσσαλία, τώρα είναι η ώρα για να δεσμευτούν έμπρακτα για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου της Αγριάς και την δημιουργία ενός ανοικτού γηπέδου με πλαστικό τάπητα στην περιοχή, που θα δώσει άλλη πνοή στις προσπάθειες του σωματείου μας και αυτών των παιδιών».

Το Δ.Σ. του Κενταύρου Αγριάς ευχαριστεί επίσης τους χορηγούς των τμημάτων υποδομών: Τα ανθοκήπια Αφοι Κων. Λάμπη Ο.Ε., το κατάστημα μεταλλικών κατασκευών Αφοί Δ. Ζαρίφη Ο.Ε., το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του κ. Χορέμη Ζήση, το κατάστημα ποδηλάτων του κ. Καραμπελιά Παύλου, το καφέ – μπαρ Λυχνάρι, το καφέ – μπαρ Da Leste, το καφέ – μπαρ Hayat. Οι δραστηριότητες του σωματείου συνεχίζονται και τους καλοκαιρινούς μήνες, με την διοργάνωση του 4ου τουρνουά Beach & Street Χάντμπολ, που θα γίνει σε δύο φάσεις, στις αρχές Αυγούστου στην Αγριά και στις αρχές Σεπτεμβρίου στην παραλία του Βόλου.