ΕΑΚ ΒΟΛΟΥ 10-1-2009

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έσπασαν το ρόδι για τη νέα χρονιά οι παίκτες του Κενταύρου Αγριάς. Οι νεαροί παίκτες της Ακαδημίας των Σπορ Καρδίτσας δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την πρώτη εντός έδρας νίκη στη νεότερη ιστορία του συλλόγου. Οι παίκτες του Νίκου Μαγγίτση κλήθηκαν στο ρεπό τους να αντιμετωπίσουν την ομάδα της Καρδίτσας που ενεργοποίησε την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα αμέσως μετά την απόσυρση του Γ.Σ Τυρνάβου, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν φάινεται όμως να τους επηρρέασε.
Οι 20 μέρες αγωνιστικής απραξίας συσσώρευσαν έντονα την επιθυμία για αγωνιστική δράση, η αδυναμία του αντιπάλου που οφείλεται στην απειρία της νεανικής ομάδας καθώς και η χρήση του πιο «φονικού» όπλου που διαθέτει η ομάδα της Αγριάς στο οπλοστασιό της, του αιφνιδιασμού, οδήγησαν σε μια ακόμη άνετη επικράτηση ζευγαρώνοντας με αυτό τον τρόπο τις νίκες για το Περιφερειακό πρωτάθλημα.
Υπό το βλέμμα αρκετών θεατών που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΕΑΚ για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση, ο Κένταυρος ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι προσέχοντας την αμυνά του και ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό κατάφερε να δημιουργήσει από την αρχή διαφορά ασφαλείας.
Ο Αγριώτης τεχνικός δεν είχε στην διαθεσή του τους Ριζούλη, Φιλίππου και Χειμωνίδη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά και τους φοιτητές Μούτο και Μαρέτη.
Χαρακτηριστικό στοιχείο της αναμέτρησης αποτέλεσε το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες της αποστολής κατάφεραν να σκοράρουν.
Ο Νίκος Μαγγίτσης χρησιμοποίησε τους: Κάβουρα Μιχάλη, Καποτά Νίκο 5, Κρινάκη Σταύρο 1, Πινακά Γιώργο 1, Καρανάσιο Σ. Κωνσταντίνο 4, ,Βαλκαμελή Γιώργο 4, Ιντζόγλου Ανδρέας 2, Παντελή Ανανία 5, Κυριάκο Γιώργο 2, Καρανάσιο Χ.Κωνσταντίνο 1, Χατζηγεωργίου Αλέξανδρο 4, Βαμβάκο Αλέξη 1, Σωτηρίου Χάρη1.

Δεκάλεπτα: 1ο 9-1, 2ο 13-2, 3ο 18-3, 4ο 23-4, 5ο 28-6, 6ο 34-8

Οι παίκτες της Α.Γ.Ε.Κενταύρου Αγριάς θέλησαν να αφιερώσουν τη νίκη τους στον προπονητή τους Νίκο Μαγγίτση , ο οποίος πριν λίγες μέρες κατάφερε να ανέβει (για τρίτη φορά) στο Κιλιμάντζαρο σε υψόμετρο 5.895μ. «Νιώθουμε υπερήφανοι που ο συγκεκριμένος άνθρωπος κοσμεί τον συλλογό μας και ευτυχισμένοι διότι μας μεταδίδει την νοοτροπία του νικητή που τον διακατέχει. Είναι κεφάλαιο για την ομάδα μας και εμείς πολύ τυχεροί που δουλεύουμε μαζί του…» τόνισε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Βαλκαμελής.