Την δεύτερη του ήττα γνώρισε η ανδρική ομάδα του Κενταύρου Αγριάς, στην πρώτη έξοδό της στην Αθήνα, από την ομάδα του Δικέφαλου Αστέρα Νέας Ιωνίας. Ο αγώνας έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου 2011 στο κλειστό της Νέας Ιωνίας στην Αθήνα, και βρήκε νικήτρια την γηπεδούχο ομάδα με 24 – 18. Η ομάδα της Αγριάς αγωνίστηκε σαφώς καλύτερα από τον αγώνα της πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό Κερατσινίου, έπεσε όμως σε έναν δυνατό αντίπαλο, αλλά και σε ένα αδικαιολόγητο διαιτητικό δίδυμο από το οποίο έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία.

Σαφώς η διαφορά του σκορ μεταξύ των δύο ομάδων δεν θα ήταν η τελική, αν η διαιτησία δεν έκανε καθοριστικά λάθη κατά της ομάδας του Κενταύρου Αγριάς. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα της Αγριάς χρεώθηκε με 8 δίλεπτες αποβολές (μία εκ των οποίων ήταν απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ανδρέου για επικίνδυνο παιχνίδι, που προκάλεσε ακόμα και τις αντιδράσεις των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας), σε καθοριστικά σημεία του παιχνιδιού, που βοήθησαν την ομάδα του ΔΙΚΕΑΣ να πάρει την διαφορά. Από την άλλη να σημειώσουμε πως το κύριο πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από την πλευρά των παικτών του Κενταύρου ήταν οι αδυναμίες στις τελικές προσπάθειες (με σωρεία χαμένων προσωπικών τετ – α – τετ, αλλά και με ένα επιτυχημένο πέναλτι στα τρία που κέρδισε η ομάδα). Ενώ επιθετικά η ομάδα «γέρνει» από την δεξιά μεριά ( με τους Αστέρη, Ανδρέου και Σκετόπουλο να πετυχαίνουν τα 14 από τα 18 τέρματα της ομάδας).

Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα για τις δύο ομάδες με την διακύμανση του σκορ να πηγαίνει γκολ – γκολ, μέχρι το 5ο λεπτό του παιχνιδιού (2 – 2 το σκορ). Ακολούθησε ένα μικρό ξέσπασμα του ΔΙΚΕΑΣ που οδήγησε την διαφορά στα 2 τέρματα, ή οποία έμεινε σταθερή μέχρι και 20ο λεπτό (8 – 6 για τον ΔΙΚΕΑΣ). Με ένα 3 – 0 μεταξύ 20ου λεπτού και 25ου, όταν ο Κένταυρος δέχθηκε δύο δίλεπτες αποβολές των Καλαποδά και Καποτά, το σκορ έγινε 11 – 6 για τον ΔΙΚΕΑΣ. Το σκηνικό ανατράπηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου, όταν ο Κένταυρος Αγριάς εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική του υπεροχή και μείωσε στο 11 – 9, με την λήξη του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να σκοράρουν εκατέρωθεν και έτσι στο 37ο λεπτό το σκορ να είναι 13 – 11 για τον ΔΙΚΕΑΣ. Ακολούθησαν οι συνεχόμενες αποβολές των Καποτά και Καλαποδά που εκτίναξαν το σκορ σε 17 – 11, στο 41ο λεπτό για τον ΔΙΚΕΑΣ. Ένα επιθετικό ξέσπασμα του Κενταύρου Αγριάς στην συνέχεια έφερε την μείωση του σκορ στο 17 – 14 στο 44ο λεπτό. Στο 48ο λεπτό χρεώθηκε αρχικά ο προπονητής Βασίλης Σκανδάλης με δίλεπτη αποβολή, για διαμαρτυρία, στα επόμενα δευτερόλεπτα χρεώθηκε με δίλεπτη ο Αστέρης και στο επόμενο λεπτό απευθείας κόκκινη αντίκρισε ο Ανδρέου (σε μια φάση που αντέδρασε και η κερκίδα των φιλάθλων του ΔΙΚΕΑΣ). Έτσι ο Κένταυρος για μια περίοδο 4 λεπτών αγωνιζόταν με 3 ως 5 παίκτες γηπέδου, αποτέλεσμα ήταν ο ΔΙΚΕΑΣ να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή και το σκορ στο 55ο λεπτό να γίνει 22 – 15. Στο τελευταίο πεντάλεπτο η ομάδα της Αγριάς, κατάφερε απλά να μειώσει το σκορ σε 24 – 18 με την λήξη του παιχνιδιού.

Τα δεκάλεπτα του παιχνιδιού: 5 – 3, 8 – 6, 11 – 9 (ημίχρονο), 16 – 11, 19 – 14, 24 – 18.

Ο Κένταυρος αγωνίστηκε με την παρακάτω σύνθεση: Ασλανίδης, Κάβουρας, Φώτος, Καλαποδάς (2), Μουσούλης, Καποτάς, Πανάγος (1), Μιμίκος, Ανδρέου (3), Σκετόπουλος (3), Αδάμ (1), Αστέρης (8), Κρατήρας, Νούλης.

Στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής στον όμιλο του Κενταύρου Αγριάς, είχαμε:

Έσπερος Καλλιθέας – Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων 22 – 23.

Ο όμιλος που αγωνίζεται ο Κένταυρος Αγριάς, αποδεικνύεται ένα όμιλος «φωτιά» από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, με όλες τις ομάδες να είναι ικανές για το καλύτερο. Η μέχρι τώρα βαθμολογία έχει ως εξής:

1. Ολυμπιακός Κερατσινίου 4 β. (2 αγώνες) 44 – 40

2. Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων 4 β. (3 αγώνες) 78 – 77

3. ΔΙΚΕΑΣ 3 β. (3 αγώνες) 80 – 75

4. Έσπερος Καλλιθέας 1 β. (2 αγώνες) 48 – 49

5. Κένταυρος Αγριάς 0 β. (2 αγώνες) 34 – 43

Ο επόμενος αγώνας για τον Κένταυρο Αγριάς, είναι στις 14 Ιανουαρίου στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, ένας αγώνας καθοριστικός για την τύχη της ομάδας της Αγριάς στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής