Την ήττα γνώρισε η γυναικεία ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς, στην αυλαία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος Α2 Χάντμπολ. Ηττήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου με σκορ 9 – 26 από τήν ομάδα του ΔΙΚΕΑΣ.

Η ήττα ήταν φυσιολογική απέναντι σε μια πιο ανώτερη τεχνικά και γυμνασμένη ομάδα, που η ολοκλήρωση του α΄ γύρου την βρίσκει στη τρίτη θέση του ομίλου και σε απόσταση αναπνοής από τους πρωτοπόρους. Ο Κένταυρος κατήλθε στον αγωνιστικό χώρο με τρεις σημαντικές απουσίες (Αδάμου, Ασλανίδου, Παπαρίζου) που επηρέασαν σημαντικά την ομάδα στο συγκεκριμένο αγώνα, κυρίως στην κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση.

Η ομάδα της Αγριάς ενώ τα πήγε ικανοποιητικά στον αμυντικό τομέα, κυρίως στις οργανωμένες επιθέσεις, είχε ως «αδύναμο κρίκο» την μη εκδήλωση επιθέσεων με προυποθέσεις για σκοράρισμα, αλλά και τα πολλά λάθη στις επιθέσεις που γινόταν ξαφνικές αντεπιθέσεις για την ομάδα της Νέας Ιωνίας, πολλές όμως από τις οποίες δεν καρποφόρησαν. Η αδυναμία στην επιθέση φαίνεται και από το γεγονός ότι πέτυχε το πρώτο της τέρμα στο 13ο λεπτό του παιχνιδιού, αλλά και από τα 9 συνολικά τέρματα, που είναι το δεύτερο πιο χαμηλό σκορ για τον Κένταυρο στην μέχρι τώρα παρουσία σου στον 1ο όμιλο της Α2.

Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε, κάνωντας και έναν απολογισμό του ά γύρου, πως η πορεία της ομάδας του Κενταύρου, ήταν αναμενόμενη, καθώς φέτος συμμετέχει σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με 5 ομάδες από αυτές (Άρης Νικαία, Αναγέννηση Βύρωνα, ΔΙΚΕΑΣ, Καματερό, Παναιτωλικός) να είναι πολλές «ταχύτητες» πάνω από τις δυνατότητες της ομάδας μας. Ομάδες πιο τεχνικές και αθλητικές που για να προσεγγίσεις το επίπεδό τους, εκτός από το «σθένος» στον αγώνα, θέλει πολύ δουλειά στην προπόνηση και όλη τη σαιζόν.

Ένα έργο που έχουν αναλάβει να επιτελέσουν και να συντονίσουν δύο άνθρωποι (Μακρής, Πασχαλίδης) έχοντας την αμέριστη στήριξη της διοίκησης του συλλόγου. Το κέρδος εξάλλου από την συμμετοχή σε αυτό τον όμιλο για την ομάδα του Κενταύρου Αγριάς, δεν ειναι το ποια θέση θα καταλάβει στην τελική κατάταξη, αλλά αν οι αθλήτριές του μπουν σε μια διαδικασία προπονήσεων και σκληρής δουλειάς, για να μπορούν στο μέλλον να αντιμετωπίζουν καλύτερα, ομάδες όπως οι φετινές, που είναι στον όμιλό μας.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 0 – 4, 2 – 8, 3 – 13, 6 – 16, 7 – 22, 9 – 26.

Κένταυρος Αγριάς: Κυριάκου, Μπατζογιάννη, Γαρυφάλλου, Παπαδοπούλου, Μεκάση (2), Σισμανίδου, Δάμου, Παπούλια (1), Βλάχου (1), Μαργαρίτη, Σιρανίδου, Σταμοπούλου (5), Αργυρίου, Ρυμενίδη.

ΔΙΚΕΑΣ: Συνιτζίδη, Αλεξίου (3), Μακρόγλου (3), Μπάκα (1), Παπουτσιδάκη (4), Ταράση, Φάζου (3), Βοcya (2), Φέσκου (3), Καρύδη (1), Κοντογιώργη (1), Μπαράκου (5).

Ο επόμενος αγώνας για την ομάδα του Κενταύρου Αγριάς είναι την Κυριακή 9 Μαρτίου, στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου.