ΕΑΚ ΒΟΛΟΥ 21-2-2009

Ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, είχαν την ευκαρία να παρακολουθήσουν οι θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του Ε.Α.Κ Βόλου, το Σάββατο 21/2. Στο πλαίσιο της 6ης Αγωνιστικής για το Περιφερειακό πρωτάθλημα, ο Κένταυρος Αγριάς συνέχισε την ξέφρενη πορεία του, ξεπερνώντας αυτή τη φορά το εμπόδιο του Εύρυτου, πολύ πιο εύκολα από ότι φανερώνει το τελικό 24-26.
Ο τυπικά γηπεδούχος Εύρυτος επιθυμούσε διακαώς να πάρει τη ρεβανς για το παιχνίδι του α’ γύρου,όπου οι παίκτες του Νίκου Μαγγίτση είχαν επικρατήσει με το εντυπωσιακό 31-16. Γι’αυτό το λόγο,παρέταξε στο παρκέ έμπειρους παίχτες που δεν είχαν παίξει στο πρώτο παιχνίδι. Κατάφερε με αυτό τον τρόπο να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνίδιού και να μην επιτρέψει στους Αγριώτες να χρησιμοποιήσουν το καλυτερό τους όπλο, τον αιφνιδιασμό. Παρ’ όλα αυτά όμως δεν κατάφερε να σταματήσει το αήττητο σερί του Κενταύρου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως ήταν αναμενόμενο με δυνατές μονομαχίες καθώς τα λάθη των παιχτών και των δύο ομάδων σε συνδυασμό με τις καλές άμυνες κρατήσαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Οι παίκτες του Κεντάυρου, δημιούργησαν μια διαφορά 3 γολ στο β’ δεκάλεπτο και με εναλλαγές στο σκοράρισμα το α’ ημίχρονο τελείωσε 12-14.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε και το πρώτο, με εναλλαγές στο σκορ και αδυναμία του Εύρυτου να μειώσει τη διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόλις τρεις φορές κάποια ομάδα σημείωσε δυο γκολ σερί. Η κόρνα της γραμματείας βρήκε τους φιλοξενούμενους για ακόμη μια φορά να επικρατούν επί του συμπολίτη τους.
Από το παιχνίδι δεν έλλειψαν τα δυνατά μαρκαρίσματα και οι δίλεπτες αποβολές. Πιο συγκεκριμένα οι παίκτες του Εύρυτου τιμωρήθηκαν 6 φορές ενώ αυτοί του Κενταύρου 10. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εύρυτος ήταν απόλυτα εύστοχος στις ρίψεις πέναλτι με τον αρχηγό του Γιάννη Καλαποδά να πετυχαίνει 7/7. Ενώ από τον Κένταυρο ξεχώρισε για ακόμη μια φορά ο Ανανίας Παντελής με 12 (1) τέρματα, με άξιο συμπαραστάτη τον αρχηγό Γιώργο Βαλκαμελή με 6 τέρματα.

Ο Νίκος Μαγγίτσης χρησιμοποίησε τους: Μιχάλη Χειμωνίδη, Μαρέτη Δημήτρη, Πινακά Γιώργο, Καρανάσιο Σ. Κωνσταντίνο 1,Βαλκαμελή Γιώργο 6, Ιντζόγλου Ανδρέα, Παντελή Ανανία 12, Κυριάκο Γιώργο 1, Καρανάσιο Χ.Κωνσταντίνο, Χατζηγεωργίου Αλέξανδρο 2, Μούτο Γιώργο 3,Αδαμόπουλο Ευστάθιο, Φιλίππου Παναγιώτη, Πανάγο Γιάννη 1.
Η προειτοιμασία του Κενταύρου συνεχίζεται με τους ίδιους ρυθμούς εν όψει των αγώνων μπαράζ που θα κληθεί να δώσει η ομάδα της Αγριάς, για την άνοδο στη Β΄ Εθνική, έχοντας εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση στον όμιλο.

Δεκάλεπτα: 1ο 3-4, 2ο 6-9, 3ο 9-12, 4ο 15-17, 5ο 20-23, 6ο 24-26