Ο.Α.Κ.Α ΤΡΙΚΑΛΩΝ 25/1/2009
Πρωταθλητής χειμώνα αναδείχτηκε ο Κένταυρος Αγρίας μετά από την επικράτηση του επί της ομάδας των Τρικάλων εκτός έδρας. Η ομάδα της Αγριάς κατάφερε να διατηρήσει το απόλυτο των νικών και με την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες κατάφερε να κατακτήσει τον άτυπο τίτλο.

Σε ένα παιχνίδι με «άγρια» ομορφιά ο Κένταυρος κατάφερε να περιορίσει τις ορέξεις των γηπεδούχων που εμφανίστηκαν πολλοί δυνατοί στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τις πολλές αποβολές και την ένταση, που κυρίως στο β’ ημίχρονο δεν άφησε και πολλά περιθώρια για ποιοτικό χαντμπολ.
Το συγκρότημα του Νίκου Μαγγίτση, έχοντας απουσίες στο ρόστερ του κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας επτά τερμάτων. Εκμεταλλεύτηκε την καλή του άμυνα και λειτούργησε σωστά στον αιφνιδιασμό, δίνοντας την εντύπωση ότι έχει καταφέρει να τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο μέρος.
Οι γηπεδούχοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Κατάφεραν με το σκληρό τους παιχνίδι να εκνευρίσουν τους παίχτες του Κενταύρου με αποτέλεσμα να χάσουν την αυτοσυγκέντρωση τους και να ακολουθήσουν τον «σκληρό» ρυθμό που θέλησαν να επιβάλλουν οι παίκτες των Τρικάλων. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι φιλοξενούμενοι να χρεωθούν με 13 δίλεπτες αποβολές, όλες στο δεύτερο ημίχρονο! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι βρέθηκαν ακόμη και με 4 παίκτες γηπέδου ενώ πολύ λίγα ήταν τα σημεία του αγώνα που η ομάδα έπαιξε πλήρης, Με αποκορύφωμα όλων αυτών τον τραυματισμό του πρώτου σκόρερ της ομάδας Ανανία Παντελή, ο οποίος αναγκάστηκε να μείνει για μεγάλο μέρος του β’ ημιχρόνου στον πάγκο.
Το βάρος στην επίθεση σήκωσαν ο «συνήθεις ύποπτος» Ανανίας Παντελής και ο αρχηγός Γιώργος Βαλκαμελής με 11 και 8 γκολ αντίστοιχα ενώ ο προπονητής Νίκος Μαγγίτσης κατάφερε να διαχειριστεί το υλικό του με τρόπο επιτυχή έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν δυσάρεστες καταστάσεις για την ομάδα του.
Οι παίκτες του Κενταύρου όμως κατάφεραν να μην απειληθούν σε κανένα σημείο του αγώνα και επικράτησαν πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 21-25.

Ο Νίκος Μαγγίτσης χρησιμοποίησε τους: Μιχάλη Χειμωνίδη, Μούτο Γιώργο, Πινακά Γιώργο, Καρανάσιο Σ. Κωνσταντίνο 2, ,Βαλκαμελή Γιώργο 8, Ιντζόγλου Ανδρέα 1, Παντελή Ανανία 11, Κυριάκο Γιώργο 1, Καρανάσιο Χ.Κωνσταντίνο , Χατζηγεωργίου Αλέξανδρο 1, Ριζούλη Θόδωρο 1, Βαμβάκο Αλέξανδρο, Κρινάκη Σταύρο και Φιλίππου Παναγιώτη.
Δεκάλεπτα: 1ο 3-5, 2ο 7-11, 3ο 8-15, 4ο 11-16, 5ο 16-21, 6ο 21-25

Η διοίκηση, οι προπονητές και οι παίκτες του Κένταυρου Αγριάς θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς την Κυριακή 1/2/2009.