Την ήττα γνώρισε η εφηβική ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς, με σκορ 23 – 17 από την αντίστοιχη ομάδα του Αερωπού Έδεσσας, στο μπαράζ που έγινε την Κυριακή 16 Μαρτίου, στο Φιλίππειο Κλειστό Γυμναστήριο της Έδεσσας. Ο Κένταυρος κατήλθε στον αγωνιστικό χώρο με τις γνωστές και σημαντικές ελλείψεις λόγο τραυματισμών και με πολλούς Παίδες στην σύνθεσή του. Οι Λαγδός, Δαβιτήδης, Τσουρές Στ. ήταν μεν στην αποστολή, αλλά δεν αγωνίσθηκαν λόγο των σοβαρών τραυματισμών μέσα στη χρονιά, ενώ την αποστολή δεν ακολούθησε ο Πλάχα λόγο ασθένειας.

Έχοντας έτσι σημαντικά προβλήματα στη κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, λόγο ελλείψεων σημαντικών παικτών στην περιφέρεια, η ομάδα της Αγριάς με τα 14 λάθη στην επίθεση και τα 5 δοκάρια σε σουτ παικτών της, στο πρώτο ημίχρονο, ήταν λογικό να ακολουθεί στο σκορ την ομάδα της Έδεσσας, η οποία μάλιστα στο 25ο λεπτό προηγήθηκε με νταμπλ σκορ 10 – 5. Η καταπληκτική όμως άμυνα των νεαρών αθλητών του Κενταύρου, αλλά και η φοβερή απόδοση του τερματοφύλακα Μπουργάνη, ο οποίος πραγματοποίησε 17 πολύ δύσκολες αποκρούσεις σε 27 σουτ που επιχείρησαν οι Εδεσσαίοι εντός εστίας στο πρώτο ημίχρονο, κατέφερε να κρατήσει την ομάδα του Κενταύρου ζωντανή μέσα στο παιχνίδι με το ημίχρονο να τελειώνει 10 – 8 για την ομάδα του Αερωπού.

Το μοτίβο συνεχίσθηκε το ίδιο και μέχρι το πρώτο τέταρτο του 2ου ημιχρόνου, με την διαφορά στο σκορ μεταξύ των δύο ομάδων να είναι στα δύο ή τρία τέρματα για την ομάδα του Αερωπού. Ο Κένταυρος κατάφερε να περιορίσει τα λάθη στην επίθεση (έκανε μόνο 4 στο δεύτερο ημίχρονο), αλλά του έλειπε η αποτελεσματικότητα των παικτών του στη τελική προσπάθεια. Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι αθλητές του Κενταύρου έχασαν πολλά εύκολα σουτ, λόγο της απειρίας τους, αλλά και της πολύ καλής απόδοσης του τερματοφύλακα του Αερωπού, Αθανασίου.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού έπαιξε δυστυχώς και η διαιτησία του αγώνα. Ο Κένταυρος Αγριάς είχε ήδη παράπονα από την διαιτησία των Ευθυμιάδου – Σιδηροπούλου, η οποία έκλεινε τα μάτια σε πολλά φάουλ που γινόταν σε αθλητές του Κενταύρου. Στο 46o λεπτό του παιχνιδιού η ομάδα της Έδεσσας πέτυχε τέρμα που κατοχυρώθηκε υπέρ της, ενώ ο αθλητής της ομάδας του Αερωπού πατούσε με το ένα πόδι μέσα στην περιοχή των 6 μέτρων. Στις διαμαρτυρίες του πάγκου της ομάδας της Αγριάς, ο Κένταυρος χρεώθηκε με δίλεπτη αποβολή μένοντας με παίκτη λιγότερο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του Κενταύρου, ο Ανδρέου, δέχθηκε την δίλεπτη παρατήρηση, σε μια φάση για την οποία η αποστολή του Κενταύρου διαμαρτύρεται για την αυστηρότητά της. Η μεγάλη όμως έκπληξη ήταν όταν όλο το φίλαθλο κοινό του Φιλίππειου, είδε το διαιτητικό δίδυμο του αγώνα να δείχνει κόκκινη κάρτα στον Ανδρέου, ενώ η δίλεπτη παρατήρηση ήταν η δεύτερη που δεχόταν!!! Παρόλες τις διαμαρτυρίες του πάγκου του Κενταύρου και του ίδιου του παίκτη, οι κ.κ. Σιδηροπούλου και Ευθυμιάδου επέμεναν στην απόφασή τους, για να χρειασθεί η παρέμβαση της γραμματείας, και το διαιτητικό δίδυμο του αγώνα να …πάρει πίσω την αρχική απόφαση.

Δυστυχώς όμως όλα τα παραπάνω επηρέασαν αρνητικά την απόδοση των παικτών του Κενταύρου, ο οποίος εκτός του ότι έμεινε με παίκτες λιγότερους για σημαντικό χρονικό διάστημα στον αγωνιστικό χώρο, είχε και τους νεαρούς αθλητές του αρκετά εκνευρισμένους για όσα συνέβαιναν. Έτσι στο 50ο λεπτό ο Αερωπός πήρε διαφορά 5 τερμάτων (18 – 13) και επτά τερμάτων (21 – 14) στο 55ο λεπτό. Ο Κένταυρος το μόνο που κατάφερε στο τελευταίο 5λεπτο, αγωνιζόμενος με Παίδες στη σύνθεσή του, ήταν να μειώσει το σκορ σε 23 – 17.

Να σημειώσουμε ότι η ομάδα της Έδεσσας, ως νικήτρια του μπαράζ, συνεχίζει στην ημιτελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Χάντμπολ Εφήβων, που συμμετέχουν 12 ομάδες. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 6 – 2, 8 – 5, 10 – 8, 13 – 11, 18 – 13, 23 – 17.

Αερωπός Έδεσσας (Πηλαλίδης, Κονταξής) : Αθανασίου, Δοιτσίνης, Αρβανιτίδης (3), Γιουμπάκης, Βαφείδης (6), Κουργιαντάκης, Κώστας Στ. (3), Γκόγκτσης, Κώστας Θ., Μαυρόπουλος (10), Λουκοφτσής, Κάσιος (1), Παλιός.

Κένταυρος Αγριάς (Κρατήρας, Αθανασαράκης) : Μπουργάνης, Λαγδός, Μούτος, Μαργώνης (1), Μιμίκος (7), Ανδρέου (5), Δαβιτήδης, Τζήμας, Καρατοσίδης, Κασσαβέτης, Τσουρές Ν., Κωνσταντέλιας (1), Μάνο (2), Σκούκα (1).