Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Θερινό Καμπ – γνωριμίας με το άθλημα της Χειροσφαίρισης, που διοργάνωσε η Α.Γ.Ε. Αγριάς – Κένταυρος 2008 στο χρονικό διάστημα από 13 – 31 Ιουλίου στο γήπεδο 5×5 στην Αγριά.Κατά τη διάρκεια του κάμπ πραγματοποιηθήκαν σε καθημερινή βάση και τις απογευματινές ώρες, μαθήματα εισαγωγικά στην τεχνική της Χειροσφαίρισης.

Συμμετείχαν και στις δύο δεκαπενθήμερες περιόδους 50 παιδιά ηλικίας από 7 – 14 ετών (αγόρια και κορίτσια). Στο κάμπ δίδαξαν οι γυμναστές Βασιλειάδου Ράνια, Κυργιάκος Γιώργος (ο οποίος είναι και εν ενεργεία παίκτης της ανδρικής ομάδας), ο αθλητής της ανδρικής ομάδας Μούτος Γιώργος καθώς και ο κ. Γιάννης Αθανασαράκης, ο οποίος θα είναι μαζί με τον Νίκο Μαγγίτση στο τεχνικό τημ της ανδρικής ομάδας.

Στα παιδιά εκτός από την πρακτική εξάσκηση, δόθηκαν και θεωρητικές γνώσεις με την βοήθεια της τεχνολογίας, καθώς δύο απογεύματα σε κατάλληλη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε προβολή με εκπαιδευτικά βίντεο. Παράλληλα σε όλα τα παιδιά δόθηκε πλήρης φάκελος που περιείχε:

1.DVD της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας (Ο.Χ.Ε.) με σχετικά εκπαιδευτικά βίντεο για το άθλημα του Χάντμπολ και του Μίνι Χάντμπολ.

2.CD το οποίο περιείχε:

α. Τους κανονισμούς του Χάντμπολ και του Μίνι Χάντμπολ.

β. Αρχεία με φωτογραφικό υλικό από αγώνες Χάντμπολ και Beach Χάντμπολ.

γ. Τεύχη του περιοδικού handballmag – που εκδίδει η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας.

3. Σημειώσεις με την ιστορία του αθλήματος της Χειροσφαίρισης και με εικόνες από βασικές κινήσεις στα διάφορα είδη πάσας, υποδοχής της μπάλας, σουτ, άμυνας και τακτικής του τερματοφύλακα.

4. Ενημερωτικό φυλλάδιο της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας (Ο.Χ.Ε.) για το άθλημα του Χάντμπολ.

5. Τεύχη από το μηνιαίο ενημερωτικό φυλλάδιο με τα νέα του Κενταύρου Αγριάς.

 

Σε όλα τα παιδιά δοθήκαν αναμνηστικά μπλουζάκια, τα οποία ήταν προσφορά της βιομηχανίας αναψυκτικών ΕΨΑ Α.Ε., η οποία παράλληλα φρόντισε να δροσίζει με χυμούς,όλα τα απογεύματα λειτουργίας του καμπ, τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες. Στόχος της διοίκησης της Α.Γ.Ε. Αγριάς – Κένταυρος 2008, είναι το συγκεκριμένο καμπ να γίνει θεσμός σε ετήσια βάση, δίνοντας την ευκαιρία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε αρκετά νέα παιδιά της περιοχής μας να γνωρίζουν το συναρπαστικό άθλημα της Χειροσφαίρισης, ενώ παράλληλα να αποτελεί και μια διαδικασία αναζήτησης νέων ταλέντων που θα στελεχώσουν στο μέλλον την ανδρική και την γυναικεία ομάδα Χειροσφαίρισης του Κενταύρου Αγριάς.

 

Παράλληλα για την προσεχή σεζόν, οι στόχοι του Κενταύρου Αγριάς είναι στην περεταίρω ανάπτυξη των ήδη υπαρχουσών τμημάτων υποδομών του. Κατά την περσινή χρονιά λειτούργησαν πυρήνες μίνι Χάντμπολ στα δύο δημοτικά σχολεία της Αγριάς, ενώ το σωματείο συμμετείχε στα ηλικιακά πρωταθλήματα κατηγορίας μίνι αγόρια και μίνι κορίτσια. Φέτος οι στόχοι είναι ο Κένταυρος Αγριάς να συμμετάσχει στα ηλικιακά πρωταθλήματα των κατηγοριών: μίνι κορίτσια, μίνι αγόρια, παγκορασίδες, παμπαίδες, παίδες, κορασίδες. Παράλληλα οι δύο πυρήνες μίνι Χάντμπολ στα δημοτικά σχολεία της Αγριάς, θα αυξηθούν με την δημιουργία ανάλογων πυρήνων στα δημοτικά σχολεία του όμορου Δήμου Αρτέμιδας.