Τα τμήματα υποδομών Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς συμμετείχαν σε τουρνουά Χειροσφαίρισης που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010, ο Α.Ο.Δ. Σούρπης στις 11.00 π.μ. στο ανοικτό γήπεδο της Αμαλιάπολης. Το τουρνουά που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, τόσο από πλευράς συμμετοχής μικρών αθλητών (συμμετείχαν πάνω από 60 παιδιά όλων των ηλικιών) όσο και από πλευράς συμμετοχής κόσμου που παρακολούθησε τους αγώνες και χειροκρότησε τις προσπάθειες των μικρών αθλητών.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως με την αρωγή του Α.Ο.Δ. Σούρπης, εδώ και 5 μήνες έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια ανάπτυξης του αθλήματος της Χειροσφαίρισης, στην περιοχή του Δήμου Σούρπης αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Δ. Μαγνησίας. Στην ακαδημία Χειροσφαίρισης του Α.Ο.Δ. Σούρπης συμμετέχουν ήδη πάνω από 60 παιδιά (αγόρια και κορίτσια) κάθε ηλικίας. Πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας είναι ο γυμναστής Ν. Κουτμάνης, ο οποίος με την στήριξη αρκετών γονέων συνεχίζει αυτή την προσπάθεια.

Κατά την διάρκεια του τουρνουά της Κυριακής πραγματοποιηθήκαν τρεις αγώνες. Αρχικά πραγματοποιήθηκε αγώνας της κατηγορίας μίνι (παιδιά δημοτικού), στον οποίο η ομάδα του Κενταύρου Αγριάς επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση 14 – 8 επί της ομάδας του Α.Ο.Δ. Σούρπης. Πρωταγωνιστής της νίκης αυτής αναδείχθηκε ο μικρός Αρλίντ Σέχου, ο οποίος αυτή τη φορά δεν αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας όπως συνήθως, και αναδείχθηκε σε δεινό σκόρερ, καθώς πέτυχε τα 8 τέρματα της ομάδας του Κενταύρου Αγριάς. Όμως και τα υπόλοιπα παιδιά δεν υστέρησαν και διακρίθηκαν για την αγωνιστικότητα τους τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα. Ο Κένταυρος Αγριάς αγωνίστηκε με τους: Σέχου, Τσουρέ Ν., Τσουρέ Σ., Προίκα, Παραγιούτσικο, Μάνο, Καρατοσίδη, Μουσούλη.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ένας εξαιρετικός αγώνας μεταξύ των κοριτσιών Γυμνασίου των δύο ομάδων. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με πολλές εναλλαγές στο σκορ και κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό με νίκη 10 – 9 των κοριτσιών της Σούρπης. Είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτριες της ομάδας της Αγριάς κέρδισαν φάουλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, το οποίο εκτέλεσε σε «νεκρό» χρόνο η Μανθογιάννη, η οποία όμως δεν κατάφερε να αλλάξει το σκορ του παιχνιδιού. Η ίδια όμως αναδείχθηκε για άλλη μια φορά σε πρώτο βιολί, πετυχαίνονται τα 8 από τα 9 τέρματα της ομάδας της Αγριάς. Το ντεμπούτο της κάτω από τα δοκάρια έκανε η Αικατερίνη Γαρυφάλλου, η οποία άφησε άριστες εντυπώσεις και υποσχέσεις για το μέλλον. Τα κορίτσια της Ράνιας Βασιλειάδου αν και αγωνιστήκαν με πολλές ελλείψεις (Μουσούλη, Κοτσίλιου, Κοντού, Καρανικόλα) άφησαν άριστες εντυπώσεις ιδιαίτερα για την αμυντική της λειτουργία στο β΄ ημίχρονο. Ο Κένταυρος Αγριάς αγωνίστηκε με τις: Γαρυφάλλου, Μανθογιάννη (8), Μηλίνη (1), Αντωνίου, Τσιαμάλου, Τουφεξή, Κουλουκτσή.

Ο αγώνας των αγοριών του Γυμνασίου μεταξύ των δύο ομάδων που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα δυνατός και συναρπαστικός. Μπορεί να έληξε με 17 – 12 υπέρ της ομάδας του Κενταύρου Αγριάς, κρίθηκε όμως στα τελευταία 5 λεπτά του παιχνιδιού, όταν η ομάδα της Αγριάς ξέφυγε στο σκορ. Ο Κένταυρος ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και πήρε ένα προβάδισμα με 3 -1 στο πρώτο 5λεπτο. Η ομάδα της Σούρπης κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, το οποίο έληξε 5 – 4 στο ημίχρονο για την ομάδα της Αγριάς. Το πέρασμα σε θέση πίβοτ του Γιαννή στο δεύτερο ημίχρονο και οι συνδυασμοί των παικτών του Γιώργου Κυριάκου, οι οποίοι έπιασαν υψηλή απόδοση και επέδειξαν ομαδικότητα και τεχνική κατάρτιση καλύτερη από τους αντιπάλους τους, εκτίναξε το σκορ στο 14 – 10, πέντε λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού.Τα τελευταία κλεψίματα και οι εύστοχοι αιφνιδιασμοί του Γαρυφάλλου, οδήγησαν στο τελικό 17 – 12 και στην νίκη για την ομάδα της Αγριάς. Όλοι οι μικροί αθλητές του Κενταύρου που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι διακρίθηκαν για την αγωνιστικότητα τους. Ο Γιώργος Κυριάκος χρησιμοποίησε τους: Μπουργάνης Κ., Γιαννή (7), Γαρυφάλλου (5), Δαβιτήδη (4), Μπουργάνης Ν. (1), Δεμελή, Κατσίκα, Ίλσι, Τσουρέ, Σέχου, Αττάλα.

Την αποστολή του Κενταύρου Αγριάς συνόδεψε ο πρόεδρος του Κενταύρου Αγριάς κ. Κώστας Πρωτοσύγγελος, οι γυμναστές των παιδιών Κυργιάκος Γιώργος και Βασιλειάδου Ράνια, καθώς και γονείς των παιδιών. Το Δ.Σ. του Κενταύρου Αγριάς ευχαριστεί τον Α.Ο.Δ. Σούρπης για τη φιλοξενία και την διοργάνωση του τουρνουά και εύχεται η προσπάθεια που ξεκίνησε για την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή να συνεχιστεί.