Γεμάτη αγωνιστικές εμπειρίες και όχι μόνο, επέστρεψε η Παιδική μας ομάδα, από το 3ο Τουρνουά Handball Climax, που έγινε με μεγάλη επιτυχία στο κλειστό του Φοίβου Συκεών στη Θεσσαλονίκη, από 3 – 6 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή 17 ομάδων από Ελλάδα και Μαυροβούνιο.
Η Παιδική ομάδα του Κενταύρου Αγριάς έδωσε 5 αγώνες και παρόλο τις ήττες, είχε το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα πως παρουσίασε ένα συνεχώς βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο από αγώνα σε αγώνα, και αυτό ήταν το κέρδος. Εξάλλου μια ομάδα που στους τελευταίους έξι μήνες είχε δώσει μόνο δύο αγώνες και αυτούς φιλικούς, για αυτό ακριβώς συμμετείχε στο συγκεκριμένο τουρνουά, για να αποκτήσει αγωνιστικές εμπειρίες. Στην τελική κατάταξη η ομάδα μας κατέλαβε τη 16 θέση.

Οι αθλητές μας είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρισθούν και να κάνουν φιλικές σχέσεις με παιδιά από άλλα μέρη της Ελλάδας, αλλά και από το Μαυροβούνιο. Γνώρισαν επίσης από κοντά  ένα κλειστό γυμναστήριο, που είναι μια αθλητική κυψέλη για το Χάντμπολ στη Θεσσαλονίκη, αυτό ακριβώς που λείπει δυστυχώς από τον Βόλο και την Αγριά, παρόλο την μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει το Βολιώτικο Χάντμπολ τα τελευταία χρόνια (το κλειστό γυμναστήριο της Αγριάς έχει «στοιχειώσει». χωρίς κανένας από τους «αρμόδιους» να ασχολείται γι αυτό).

Τα αποτελέσματα της ομάδας μας, στο τουρνουά, ήταν τα εξής:
Φίλιππος Βέροιας – Κένταυρος Αγριάς 24 – 13
Αρχή στα δύσκολα έκανε η ομάδα μας αντιμετωπίζοντας τον μόνιμο πρωταθλητή Ελλάδας, σε αυτή την κατηγορία, αλλά και τον μετέπειτα νικητή του τουρνουά. Η διαφορά δυναμικότητας, αλλά και ο αγώνας αμέσως μετά το ταξίδι, επηρέασαν σαφώς τις προσπάθειες των αθλητών μας. Έτσι ο Κένταυρος ξεκίνησε με ένα μουδιασμένο ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο χάνοντας με 9 – 0. Η αφύπνιση από τον πάγκο έφερε σιγά σιγά ισορροπία στο παιχνίδι και το ημίχρονο να λήγει 14 – 5 για το Φίλιππο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι νεαροί αθλητές του Κενταύρου πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση και το παιχνίδι έληξε 24 – 13 για την ομάδα της Βέροιας.

Ιωνικός Νέας Φιλαδελφείας – Κένταυρος Αγριάς 31 – 9
Στη συνέχεια του τουρνουά η ομάδα μας αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια ομάδα Αττικής, η οποία κατέκτησε και την 5η θέση στο τουρνουά. Ο Κένταυρος ξεκίνησε πάλι μουδιασμένα και με πολλά λάθη στο παιχνίδι του και βρέθηκε να χάνει με 18 – 6 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιάννης Αθανσαράκης έδωσε δικαίωμα συμμετοχής σε όλα τα παιδιά που είχε στο διάθεσή του.

ΠΑΟΚ – Κένταυρος Αγριάς 31 – 22
Και σε αυτό το παιχνίδι η ομάδα μας πλήρωσε το μουδιασμένο ξεκίνημα της, αφού βρέθηκε να χάνει με 12 – 2. Κατάφερε όμως να ισορροπήσει το παιχνίδι στη συνέχεια, να βελτιωθεί αρκετά στον επιθετικό τομέα και με μια πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο (το οποίο και κέρδισε)  να μειώσει και το σκορ σε 31 – 22.

Κένταυρος Αγριάς – Φαίακας Κέρκυρας 17 – 19
Η ομάδα μας στο συγεκριμένο παιχνίδι έκανε την καλύτερη της εμφάνιση. Βελτιωμένη αρκετά στον αμυντικό τομέα κυνήγησε το σκορ μέχρι τέλους. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι 8 λεπτά πριν την λήξη του. Η αλλαγή τερματοφύλακα που έκανε η ομάδα της Κέρκυρας, της έφερε αποτελέσματα, καθώς σε εκείνο το σημείο πήρε προβάδισμα 4 τερμάτων (18 – 14).
Η ομάδα μας έδειξε χαρακτήρα και δυναμισμό και μείωσε σε 18 – 16. Δύο λεπτά μάλιστα πριν τη λήξη του παιχνιδιου κέρδισε και πέναλτι και είχε την  ευκαιρία να μειώσει και άλλο το σκορ. Ο τερματοφύλακας όμως του Φαίακα με διπλή προσπάθεια είπε όχι. Έτσι το παιχνίδι έληξε με νίκη 19 – 17 για την ομάδα της Κέρκυρας.

Κένταυρος Αγριάς – Αστέρας Αλεξανδρούπολης 14 – 20
Οι νεαροί αθλητές του Γιάννη Αθανασαράκη κυνήγησαν με πάθος τη νίκη και σε αυτό το παιχνίδι. Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα ντέρμπι μέχρι το 15ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου (6 – 6). Κάποια λάθη στη κυκλοφορία της μπάλας στη συνέχεια,  από τους αθλητές του Κενταύρου, έφεραν τα εύκολα γκολ για την ομάδα της Αέξανδρούπολης και το προβάδισμα με 10 – 8 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Κενταύρου έδειξε να στερεύει από επιθετικές λύσεις και από δυνάμεις και έτσι φυσιολογικά ήρθε η ήττα με σκορ 14 – 20.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην αποστολή και στον προπονητή τους Γιάννη Αθανασαράκη. Επίσης μεγάλο ευχαριστώ στους δύο αθλητές από τους Α.Σ. Αμφικτύονες Λαμίας που συμμετείχαν στην ομάδα μας, αποκομίζοντας και αυτοί πολύτιμες εμπειρίες από το τουρνουά. Εξάλλου στη Κεντρική Ελλάδα μείναμε λίγοι στο χώρο που πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές του τουρνουά, για τη φιλοξενία και ένα μεγάλο μπράβο για την άοκνη προσπάθεια τους όλες  αυτές τις μέρες να φέρουν σε πέρας μια διοργάνωση με 17 ομάδες.

Η αποστολή της ομάδας του Κενταύρου Αγριάς στο τουρνουά ήταν:
Αθανασαράκης Γιάννης (προπονητής) Αμυγδαλιάς Ζαχαρίας, Δεμελής Δημήτρης, Καραόλιας Ιωάννης, Καραντάκος Αθανάσιος, Κατσίφας Νικηφόρος (Α.Σ. Αμφικτύονες), Μακρής Ιωάννης, Μηλιόρδος Δημήτρης, Μελανοφίδης Κώστας (Α.Σ. Αμφικτύονες), Προβιάς Γιώργος, Τσιάκος Βασίλης, Φώτος Δημήτρης, Χούστης Σπύρος.
Αγωνας με Αεξανδρούπολη Αγώνας με ΠΑΟΚ αγώνας με Ιωνικό Αγώνας με Φίλιππο