Με νέο πρόσωπο τόσον όσο αφορά το διοικητικό σχήμα, αλλά και το προπονητικό τημ,θα βρεθεί η ανδρική ομάδα Χειροσφαίρισης του Κενταύρου Αγριάς, στην αφετηρία της νέας περιόδου. Νέος έφορος του τμήματος Χάντμπολ, ανέλαβε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., ο κ. Κώστας Κρατήρας. Στο μεταξύ στο προπονητικό τημ, θα έχουμε φέτος προπονητικό δίδυμο, αποτελούμενο από τον Ν. Μαγγίτση και τον Γ. Αθανασαράκη.

Ο ΓιάννηςΑθανασαράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πολωνία, όπου έκανε τα πρώτα βήματα στο άθλημα του Χάντμπολ. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 αποτέλεσε ένα από τα βασικά μέλη της ανδρικής ομάδας Χάντμπολ του Μαγνησιακού, του πρώτου σωματείου, που ανέπτυξε το Βολιώτικο Χάντμπολ, φθάνοντας μάλιστα μέχρι την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας τη περίοδο 1983 – 1984. Στη συνέχεια για 2 χρονιές υπηρέτησε τον Μαγνησιακό από τη θέση του προπονητή. Ασχολήθηκε και διοικητικά σαν έφορος του τμήματος Χάντμπολ της Α.Γ.Ε. Βόλου. Διακρίνεται για το ήθος και το πράο του χαρακτήρα του, ενώ με τις τεχνικές του γνώσεις στο άθλημα του Χάντμπολ (έχει παρακολουθήσει διεθνές σεμινάριο προπονητικής) και με την μεγάλη του αγάπη για τα νέα παιδιά, έχει κερδίσει δικαιολογημένα τον τίτλο του δάσκαλου του αθλήματος. Πρόσφατα δίδαξε Χάντμπολ σε μικρά παιδιά του Δημοτικού, που παρακολουθήσαν το Καλοκαιρινό κάμπ που διοργάνωσαν από κοινού Α.Ο.Δ. Βόλου και Εύρυτος Βόλου.

Ενισχυμένος σημαντικά με νέους και ταλαντούχους παίκτες θα επιδιώξει να βγει από τη μεταγραφική περίοδο ο Κένταυρος Αγριάς, προκειμένου να συμμετάσχει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο περιφερειακό πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης Κ. Ελλάδας. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθούν από την διοίκηση οι μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.

Ιδιαίτερο βάρος δίνει ο Κένταυρος Αγριάς και στα τμήματα υποδομών, με καλοκαιρινές δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους και φίλες του Χάντμπολ. Έτσι μετά το επιτυχημένο τουρνουά StreetHandball που διοργανώθηκε από τον Κένταυρο Αγριάς και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγριάς, στις 2 – 5 Ιουλίου στην παραλία Αγριάς, προσελκύοντας 70 και πλέον παιδιά ηλικίας 6 – 13, διοργανώνεται καλοκαιρινό κάμπ – γνωριμίας με το άθλημα της Χειροσφαίρισης για παιδιά αγόρια και κορίτσια – μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Το κάμπ θα διεξαχθεί σε 2 περιόδους: Α. από 13 – 24 Ιουλίου και Β. 20 – 31 Ιουλίου. Θα περιλαμβάνει μαθήματα Χάντμπολ, τα οποίαθα γίνονται πρωινές ή απογευματινές ώρες στο χώρο του γηπέδου 5×5 στην Αγριά. Σε όλους του συμμετέχοντες θα δοθούν μπλουζάκια, αναμνηστικά διπλώματα, σημειώσεις με τους κανονισμούς, εκπαιδευτικά CD. Για όσους ενδιαφέρονται για πληροφορίες ή για δηλώσεις συμμετοχής, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2428097077, 6947309808 (Πρωτοσύγγελος Κων/νος), 6977273576 (κ. Νίκου Ξανθή), 6944119960 (κ. Αυφαντή Μαρία).