H Α.Γ.Ε. Αγριάς-Κένταυρος 2008, είναι ένα νέο αθλητικό σωματείο στη περιοχή μας, με λίγους μήνες ζωής, που κατάφερε όμως στην πρώτη της εμφάνιση στο πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης Κ. Ελλάδας, να κάνει αισθητή την παρουσία της καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στο εν λόγω πρωτάθλημα, δίνοντας το στίγμα πως θα αποτελεί μια νέα δύναμη στο χώρο του αθλήματος για τα επόμενα χρόνια. Αποτελούμενη από ένα κράμα παλιών και έμπειρων παικτών, πλαισιωμένο με νεαρούς παίκτες με όρεξη να παίξουν χάντμπολ,παρουσίασε σε όλους τους αγώνες ένα καλογυμνασμένο σχήμα που παίζει γρήγορο και θεαματικό χάντμπολ.

Ο κύριος στόχος που έθεσαν διοίκηση, προπονητής και παίκτες του Κενταύρου Αγριάς με την έναρξη του περιφερειακού πρωταθλήματος Κ. Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε σε δύο ομίλους (Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας), ήταν η κατάκτηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλο της Θεσσαλίας, που θα του έδινε το δικαίωμα να συνεχίσει στην επόμενη φάση. Η ομάδα, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Ν. Μαγγίτση και του βοηθού του Π. Φιτσιάλου, πέτυχε και με το παραπάνω τον προαναφερόμενο στόχο καθώς πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο της Θεσσαλίας, πετυχαίνοντας μάλιστα και το απόλυτο, με οκτώ νίκες σε οκτώ αγώνες.

Συγκεκριμένα κέρδισε τον ΠΑΣ Σοφάδων με 36-15 και 34-10, την Ακαδημία Καρδίτσας με 34-8 και 33-25, τον Εύρυτο Βόλου με 31-16 και 26-24 και την Α.Ε. Τρικάλων με 25-21 και 10-0 α.α.

Στη συνέχεια στη φάση των μπαράζ ο Κένταυρος αντιμετώπισε σε διπλές συναντήσεις την ομάδα του Εσπέρου Λαμίας. Ο πρώτος αγώνας στη Λαμία ήταν νικηφόρος για τον Κένταυρο με 34-32, όπως και ο δεύτερος στον Βόλο με 37-28.

Στον τελικό ο Κένταυρος τέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα του Ιωνικού Λαμίας, η οποία ήταν και εκείνη μέχρι τον τελικό αήττητη. Το άγχος “λύγισε” τις προσπάθειες των παικτών της ομάδας Αγριάς στο συγκεκριμένο παιχνίδι και έτσι ήρθε η ήττα με 28-21.

Για τους φίλους της στατιστικής να αναφέρουμε ότι η ομάδα του Κενταύρου Αγριάς πέτυχε συνολικά 311 τέρματα (δεν υπολογίζονται τα 10 τέρματα που κατοχυρώθηκαν στα “χαρτιά” στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα) και δέχθηκε 207 τέρματα. Επίσης ο τεχνικός της ομάδας της Αγριάς Ν. Μαγγίτσης χρησιμοποίησε συνολικά 22 παίκτες οι επιδόσεις των οποίων φαίνονται στον κάτωθι πίνακα:

 

Παίκτες

Θέση

Συμμετοχές

Τέρματα

Χειμωνίδης Μιχάλης

Τερματοφύλακας

6

Κάβουρας Μιχάλης

Τερματοφύλακας

7

Μαρέτης Μίμης

Τερματοφύλακας

4

Παντελής Ανανίας

Ίντερ

9

85

Βαλκαμελής Γιώργος

Ίντερ

9

39

Μούτος Γιώργος Απ.

Πλέι / Εξτρέμ

6

29

Καρανάσιος Κώστας Χ.

Εξτρέμ

10

21

Καρανάσιος Κώστας Σ.

Πίβοτ / Εξτρέμ

10

14

Χατζηγεωργίου Αλέξης

Πίβοτ / Ίντερ

8

14

Ιντζόγλου Ανδρέας

Ίντερ / Εξτρέμ

9

29

Πινακά Γιώργο

Εξτρέμ

10

13

ΚαποτάςΝίκος

Πίβοτ / Εξτρέμ

7

27

Κυριάκος Γιώργος

Ίντερ

7

9

Πανάγος Γιάννης

Πλέι / Εξτρέμ

6

13

Σωτηρίου Χάρης

Εξτρέμ

3

3

Φιλίππου Παναγιώτης

Ίντερ

8

6

Κρινάκης Σταύρος

Εξτρέμ

4

2

Μούτος Γιώργος Ν.

Ίντερ

5

2

Βαμβάκος Αλέξης

Εξτρέμ

5

1

Ριζούλης Θεόδωρας

Πίβοτ

3

1

Φουρλής Σάκης

Πίβοτ

1

1

Κατσίνας Γιάννης

Πίβοτ

3

2

Σύνολο

311

 

Με παρακαταθήκη την πετυχημένη πορεία της πρώτης χρονιάς, ο Κένταυρος, θα πορευτεί και την επόμενη χρονιά. Ήδη από τώρα διοίκηση, προπονητής και παίκτες βάζουν τις βάσεις και κάνουν τον προγραμματισμό για το μέλλον. Εξάλλου, σημαντική προσπάθεια θα δοθεί και στην περαιτέρω ανάπτυξη των τμημάτων υποδομών που αποτελούν τη στερεή βάση για ένα σωματείο που θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, στα επόμενα χρόνια, στο χώρο του Χάντμπολ.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως τα τμήματα υποδομών αριθμούν 30 παιδιά (αγόρια και κορίτσια)των δημοτικών σχολείων της Αγριάς τα οποία τον Μάιο θα συμμετάσχουν σε τουρνουά Μίνι Χάντμπολ σε διάφορες πόλεις της Θεσσαλίας, αρχής γενομένης από το Πανθεσσαλικό τουρνουά που θα διεξαχθεί στις 3 Μαΐου στο ΕΑΚ του Βόλου.

Η διοίκηση της Α.Γ.Ε. Αγριάς – Κένταυρος 2008 ευχαριστεί το Δήμαρχο Αγριάς και όλα τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αγριάς, που ομόφωνα στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγριάς ενέκριναν την οικονομική ενίσχυση του σωματείου.