Με ανανεωμένο πρόσωπο, όσον αφορά το προπονητικό τιμ, θα συνεχίσει την πορεία του στο περιφερειακό πρωτάθλημα Κ. Ελλάδας, η ανδρική ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς. Έτσι μετά από 1,5 χρόνο, λύθηκε η συνεργασία του Κενταύρου Αγριάς, όσον αφορά το ανδρικό τμήμα, με τον Νίκο Μαγγίτση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. της Α.Γ.Ε. Αγριάς Κένταυρος 2008 «ευχαριστεί πολύ τον Νίκο Μαγγίτση για τις υπηρεσίες του στο αντρικό τμήμα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς και του εύχεται καλή επιτυχία σε ότι καινούριο κάνει».

Νέος προπονητής ανέλαβε για το υπόλοιπο της σεζόν, με προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια, ο Γιάννης Τσιάπας. Πρόκειται για ένα έμπειρο προπονητή στον χώρο της Χειροσφαίρισης, ο οποίος έχει διατελέσει κατά το παρελθόν ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Εφήβων, ενώ έχει στο ενεργητικό του σαν προπονητής και 2 τίτλους πανελλήνιου πρωταθλήματος Εφήβων, με την ομάδα του Δούκα. Ο Γιάννης Τσιάπας ανέλαβε επίσημα το τιμόνι της ομάδας στις 19 Ιανουαρίου, ενώ θα έχει σαν βοηθό του τον Γιάννη Αθανασαράκη.

Στο μεταξύ την ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 στις 11.00 το πρωί, στο αμφιθέατρο του Πορφυρογένειου Ιδρύματος στην Αγριά, η Α.Γ.Ε. Αγριάς – Κένταυρος 2008. Το Δ.Σ. καλεί όλους τους αθλητές και τους προπονητές των τμημάτων του (Χάντμπολ και επιτραπέζια αντισφαίριση), τα μέλη και τους φίλους του σωματείου και του αθλητισμού γενικότερα, να τιμήσουν με την παρουσία τους την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει:
Α) Παρουσίαση σε video wall, των δραστηριοτήτων του σωματείου κατά την προηγούμενη χρονιά.

Β) Βραβεύσεις με τιμητική πλακέτα του Δήμου Αγριάς, για την στήριξη με οποιοδήποτε τρόπο προς το σωματείο, και της εταιρείας των Αφών Σιούρα, που είναι μέγας χορηγός του Κενταύρου Αγριάς.

Γ) Βραβεύσεις αθλητών και αθλητριών. Συγκεκριμένα θα βραβευτούν οι παρακάτω αθλητές και προπονητές:
Α. Η Ανδρική ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς
για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο περιφερειακό πρωτάθλημα Κ. Ελλάδας της περιόδου 2008 – 2009 (Μαγγίτσης Νίκος – προπονητής, Βαλκαμελής Γιώργος, Βαμβάκος Αλέξανδρος, Ιντζόγλου Αντρέας, Κάβουρας Μιχάλης, Καποτάς Νίκος, Καρανάσιος Κώστας, Καρανάσιος Κωνσταντίνος, Κατσίνας Γιάννης, Κρινάκης Σταύρος, Κυργιάκος Γιώργος, Μαρέτης Μίμης, Μούτος Απ. Γιώργος, Μούτος Ν. Γιώργος, Πανάγος Γιάννης, Παντελής Ανανίας, Πινακάς Γιώργος, Ριζούλης Θεόδωρος, Σωτηρίου Χάρης, Φιλίππου Παναγιώτης, Φουρλής Σάκης, Χατζηγεωργίου Αλέξης, Χειμωνίδης Μιχάλης).

Β. Ο παίκτης Παντελής Ανανίας ως πρώτος σκόρερ της ανδρικής ομάδας Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς, στο περιφερειακό πρωτάθλημα Κ. Ελλάδας περιόδου 2008 – 2009 (85 τέρματα).

Γ. Η σχολική ομάδα Χάντμπολ αγοριών του Γεωργιάδειου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, για την κατάκτηση της 2ης θέσης στους Παμμαγνησιώτικους σχολικούς αγώνες περιόδου 2008-2009 (Μελαχροινάκης Γιάννης – προπονητής, Αλέκος Χρήστος, Βογδάνος Αποστόλης, Γαρυφάλλου Δημήτρης, Γκαζίκος Γιώργος, Δεμελής Δημήτρης, Ηλιάδης Λευτέρης, Κότσι Λευτέρης, Κούτρας Γιώργος, Μόκκας Νίκος, Μπιλιάλης Άγγελος, Μπουργάνης Κώστας, Μπουργάνης Νίκος, Προίκας Κώστας, Ρονάλντο Πλάχα, Τζαφόλιας Γιώργος).

Δ. Οι νικητές της 1ης κατηγορίας του Α΄ τουρνουά Street Handball στην Αγριά – Καλοκαίρι 2009, με την ομάδα «Red Devils»: (Κοντού Ελισάβετ, Κότσι Λευτέρης, Μουσούλη Ιωάννα, Μπουργάνης Κώστας, Μπουργάνης Νίκος, Παπαδάκου Τερέζα).

Ε. Οι Νικητές της 2ης κατηγορίας του Α΄ τουρνουά Street Handball στη Αγριά – Καλοκαίρι 2009, με την ομάδα «Εξολοθρευτές»: (Δουλάς Γιάννης, Γιαταγάνης Βαγγέλης, Σαμαράς Δημήτρης, Ζούκα Αντιγόνη, Παραγιούτσικος Νίκος, Κωστανάσιος Γιώργος, Μανθογιάννη Μάγδα).